Zurich Financial: 33% η αύξηση των κερδών το δ' τρίμηνο

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2007 09:42

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 33%, σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της Ελβετίας, Zurich Financial Services AG, καθώς κατέβαλε λιγότερες αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές, κάτι που τροφοδότησαν τα κέρδη στο σκέλος περιουσίας και ζημιών.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στο 1,27 δισ. δολ. από 958 εκατ. δολ. πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Ζυρίχη, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Κατά μέσον όρο, οκτώ οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα διαμορφωθούν στο 1,03 δισ. δολάρια.

Η Zurich Financial, με επικεφαλής τον James Schiro από το 2002, επιθυμεί να αυξήσει κατά 2 δισ. δολ. τα κέρδη της μέσα στα επόμενα τρία χρόνια με τη μείωση του κόστους. Τον Δεκέμβριο η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα συγχωνεύσει το σκέλος στήριξης υπηρεσιών της Zurich Farmers Group Inc. στη Β. Αμερική, αλλά και τις λοιπές εκεί δραστηριότητές της, για να εξοικονομήσει 300 εκατ. δολ. μέσα στην επόμενη τριετία.

Η ασφαλιστική εταιρεία που εμφάνισε κέρδη ρεκόρ το 2006, ύψους 4,5 δισ. δολ., 41% υψηλότερα από το 2005, ανακοίνωσε σήμερα τα σχέδιά της για την αγορά ιδίων μετοχών αξίας 1,25 δισ. ελβετικών φράγκων μέσα στο 2007. Επίσης πρότεινε τη διανομή μερίσματος 11 ελβετικών φράγκων ανά μετοχή, από 7 ελβετικά φράγκα την προηγούμενη από την τελευταία χρήση, 57% υψηλότερο.

Οι μετοχές της Zurich Financial σημείωσαν άνοδο 16% το τελευταίο δωδεκάμηνο, αυξάνοντας τη χρηματιστηριακή της αξία σε 50 δισ. ελβετικά φράγκα (40 δισ. δολ.).

Η εταιρεία δεν περιμένει οι ζημίες από την καταιγίδα Kyrill που έπληξε την Ευρώπη τον μήνα που πέρασε να υπερβούν τα 150 εκατ. δολ. προ φόρων, σύμφωνα με χθεσινή της ανακοίνωση. Οι χρεώσεις από την καταιγίδα θα συμπεριληφθούν στο πρώτο τρίμηνο της χρήσης.

Επίσης χθες η ασφαλιστική εταιρεία είπε ότι θα αποκτήσει πλειοψηφικό πακέτο στη ρωσική OOO NASTA με έδρα τη Μόσχα, αντί ποσού που δεν έγινε γνωστό, για να καταστεί η μεγαλύτερη ξένη ασφαλιστική εταιρεία στη Ρωσία.

Η Zurich Financial θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 11 π.μ. στη Ζυρίχη, τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα