Credit Suisse: Νέος CEO o Dougan, κέρδη ρεκόρ το τρίμηνο

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2007 09:53

ΣΤΟΝ διορισμό του Brady Dougan, που θα διαδεχθεί τον Oswald Gruebel στη θέση του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή, προχωρά η Credit Suisse Group, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας. Επίσης η δανείστρια ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της το τέταρτο τρίμηνο, αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 4,67 δισ. ελβετικά φράγκα (3,8 δισ. δολ.) από 1,1 δισ. ελβετικά φράγκα πέρυσι, σύμφωνα με τη σημερινή της ανακοίνωση. Τα κέρδη που περιλαμβάνουν 1,8 δισ. ελβετικά φράγκα από την πώληση του ασφαλιστικού σκέλους Winterthur στην Axa SA, υπερέβησαν τις προβλέψεις των 14 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Bloomberg και εκτιμούσαν ότι θα διαμορφωθούν στα 3,63 δισ. ελβετικά φράγκα.

Πέρυσι η Credit Suisse υποσχέθηκε να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια από την πώληση της Winterthur για την αγορά ρεκόρ ιδίων μετοχών, εξαγορές στον κλάδο της διαχείρισης κεφαλαίων και σε επενδύσεις για επιθετικές εξαγορές. Τα κέρδη της τράπεζας υπερέβησαν τα αντίστοιχα της μεγαλύτερης ελβετικής ανταγωνίστριάς της UBS AG, για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο.

Ο Gruebel, 63 ετών, θα συνταξιοδοτηθεί κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων στις 4 Μαΐου και ο Dougan, 47 ετών θα αναλάβει τη νέα του θέση στις 5 Μαΐου, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας. Ο Paul Calello, επικεφαλής της περιφέρειας Ασίας-Ειρηνικού της τράπεζας θα αναλάβει τη θέση του Dougan στο σκέλος της επενδυτικής τραπεζικής.

Οι μετοχές της Credit Suisse έχουν σημειώσει άνδοο 23% από τα τέλη του τρίτου τριμήνου, φθάνοντας τα 88,70 ελβετικά φράγκα η μία, υπερβαίνοντας την άνοδο 4,6% των μετοχών της UBS. Αυτήν την εβδομάδα η UBS ανακοίνωσε για δεύτερη συνεχόμενη μείωση των κερδών της, καθώς στάσιμα διατηρήθηκαν τα κέρδη από το σκέλος της επενδυτικής τραπεζικής. Η Deutsche Bank AG, που διαθέτει τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία της Ευρώπης, είπε ότι τα κέρδη της το τρίμηνο υπερτριπλασιάστηκαν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα