ING: Απροσδόκητη αύξηση των κερδών από τις ασφάλειες

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2007 10:26

ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ αύξηση 14%, σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Ολλανδίας, ING Groep NV, αποτέλεσμα των κερδών του σκέλους ασφαλειών, σε συνδυασμό με τα καλύτερα από ότι αναμενόταν κέρδη του σκέλους τραπεζικής.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 2,1 δισ. ευρώ (2,76 δισ. δολ.) ή 98 σεντς ανά μετοχή από 1,84 δισ. ευρώ ή 85 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, της εταιρείας που εδρεύει στο Αμστερνταμ. Κατά μέσον όρο 12 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα διαμορφωθούν στο 1,66 δισ. ευρώ.

Τα κέρδη από τις ασφάλειες αυξήθηκαν 31%, κυρίως από το σκέλος ασφαλειών ζωής στην Κεντρική Ευρώπη. Το σκέλος της τραπεζικής πραγματοποίησε απροσδόκητη αύξηση 3,4% στα προ φόρων κέρδη, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η εταιρεία που πραγματοποιεί περίπου το ήμισυ των κερδών της από το σκέλος των ασφαλειών, κατατάσσεται δεύτερη μεταξύ των ξένων ασφαλιστικών εταιρειών ζωής στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού και μεταξύ των πέντε πρώτων στο τομέα παροχής ασφαλειών και συνταξιοδοτικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ, ενώ είναι στην πρώτη θέση μεταξύ των ομοειδών της στην Ολλανδία.

Οι μετοχές της ING σημείωσαν άνοδο 13% το τελευταίο δωδεκάμηνο, έναντι ανόδου 13% των μετοχών των εταιρειών απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index και μεγαλύτερη άνοδο από 2,3% που σημείωσαν την ίδια περίοδο οι μετοχές της ABN Amro. Η χρηματιστηριακή αξία της ING ανέρχεται σε περίπου 76,5 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία εισπράττει το 23% των κερδών της από τις ασφάλειες στην Ευρώπη, 22% από την εταιρική τραπεζική, 21% από τις ασφάλειες στην Αμερική, 20% από την λιανική τραπεζική και 7% από την ING Direct και το σκέλος ασφαλειών στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα