Ο Έλον Μασκ θέλει αποδείξεις ότι μπορεί να εξαλείψει την πείνα στον κόσμο

Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2021 10:20
UPD:10:22
REUTERS/Hannibal Hanschke

Αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών υποστήριξε την προηγούμενη εβδομάδα ότι ένα μικρό ποσοστό του πλούτου του Έλον Μασκ θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πείνας στον κόσμο.

Ο Μασκ είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, η οποία την περασμένη εβδομάδα εντάχθηκε μεταξύ των εταιρειών αξίας άνω του 1 τρισ.  δολαρίων. Μάλιστα αυτή τη στιγμή θεωρείται ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Ωστόσο, αμφισβήτησε τον ισχυρισμό του επικεφαλής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP) του ΟΗΕ, Ντέιβιντ Μπίσλεϊ.

Ο Μπίσλεϊ κάλεσε τον ιδρυτή της Tesla και τον συνιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, τους δύο άνδρες που βρίσκονται δηλαδή στην κορυφή του Bloomberg Billionaires Index, να αναλάβουν δράση. Μόλις 6 δισ. δολάρια θα μπορούσαν να εμποδίσουν 42 εκατ. ανθρώπους να πεθάνουν, είπε ο Μπίσλεϊ, ο οποίες νωρίτερα αυτό το μήνα είχε ζητήσει ξανά από δισεκατομμυριούχους όπως ο Μασκ να κάνουν κάτι.

Εάν το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα, χρησιμοποιώντας διαφανείς και ανοιχτούς λογαριασμούς, «μπορεί να περιγράψει πώς ακριβώς θα λύσουν τα 6 δισ. δολάρια την πείνα στον κόσμο, θα πουλήσω μετοχές της Tesla τώρα και θα το κάνω», έγραψε ο Μασκ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Το ποσό των 6 δισ. δολαρίων θα ήταν μόνο ένα μικρό ποσοστό της τρέχουσας καθαρής περιουσίας του Μασκ που υπολογίζεται στα 311 δισ. δολάρια.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα