Tomkins: Μείωση των κερδών από τη συρρίκνωση της αγοράς στις ΗΠΑ

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2007 12:53

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ κέρδη εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης η βρετανική εταιρεία κατασκευής μερών αυτοκινήτων και υλικών κτιρίων, Tomkins Plc, αποτέλεσμα της μείωσης της ζήτησης από τις αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ και τις εκεί κατασκευαστικές εταιρείες, ενώ μικρή είναι η πιθανότητα ανάκαμψης φέτος.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν 1,5% φθάνοντας τα 51,1 εκατ. λίρες στερλίνες (100 εκατ. δολ.), καθώς τα έσοδα μειώθηκαν 5,8% στα 711,9 εκατ. λίρες. Η Tomkins, με έδρα το Λονδίνο, είπε ότι θα πουλήσει τα σκέλη υαλοκαθαριστήρων και των ιμάντων μεταφοράς, καθώς η μείωση των θέσεων εργασίας δεν κατάφερε να αναζωογονήσει τα κέρδη.

Οι πωλήσεις της σε πελάτες από την General Motors Corp. έως την to Home Depot Inc. μειώθηκαν, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ έχασαν μερίδιο αγοράς και η χώρα υποφέρει από τη μεγαλύτερη συρρίκνωση της αγοράς κατοικιών που έχει να σημειωθεί από το 1991. H Tomkins έχει μειώσει συνολικά 3.000 θέσεις εργασίας από τον Ιούνιο του 2006, σε μια προσπάθεια να σταματήσει την πτώση, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του ανώτατου εκτελεστικού της διευθυντή, James Nicol, αποκαλύπτοντας το μέγεθος των ζημιών για πρώτη φορά.

Οι μετοχές της Tomkins, που εισπράττει τα 2/3 των πωλήσεών της στις ΗΠΑ, υποχώρησαν έως 9,75 πένες, ποσοστό 3,6%, φθάνοντας στα 265,25 πένες η μία και διαπραγματεύθηκαν στις 266,5 πένες στις 8:50 π.μ. σήμερα στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Φέτος, έχουν σημειώσει απώλειες 3,3%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να διαμορφώνεται στα 2,28 δισ. λίρες στερλίνες.

Οι απολύσεις μείωσαν το έμψυχο δυναμικό της Tomkins κατά 9% και έγιναν κυρίως στη Βόρειο Αμερική, με αποτέλεσμα να απασχολεί σήμερα παγκοσμίως 35.000 εργαζομένους, σύμφωνα με τον Nicol, ο οποίος συμπλήρωσε ότι προς το παρόν δεν προβλέπονται άλλες ζημίες.

Το τέταρτο τρίμηνο τα κέρδη της ήταν ίσα με 6,41 πένες ανά μετοχή. Στο σύνολο της προηγούμενης χρήσης τα κέρδη ήταν 51,9 εκατ. λίρες στερλίνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα