Υποχώρηση της στερλίνας

Μετά την απροσδόκητη μείωση των λιανικών πωλήσεων στη Βρετανία
Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2007 13:16

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε η βρετανική λίρα, μετά την κυβερνητική έκθεση που έδειξε ότι οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία μειώθηκαν απροσδόκητα τον Ιανουάριο, τα μέγιστα, σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών.

Το βρετανικό νόμισμα επηρεάστηκε επίσης αρνητικά μετά από έρευνα, που έδειξε ότι οι τιμές κατοικιών αυξήθηκαν με τον χαμηλότερο ρυθμό σε επτά μήνες τον Ιανουάριο.

Εναντι του δολαρίου των ΗΠΑ η στερλίνα διαπραγματεύθηκε στο 1,9567 στις 9:58 π.μ. στο Λονδίνο – τοπική ώρα – από 1,9628 χθες. Η λίρα διαπραγματεύθηκε στις 67,07 πένες έναντι του ευρώ από 66,90 πένες.

Η στερλίνα υποχώρησε τα μέγιστα αυτήν την εβδομάδα έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, μετά την ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, ότι οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν 1,8%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Ιανουάριο του 2003, έναντι του Δεκεμβρίου, όταν είχαν σημειώσει άνοδο 1,1%. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν ότι οι λιανικές πωλήσεις θα σημείωναν αύξηση 0,2%.

Οι τιμές κατοικιών στη Βρετανία αυξήθηκαν με τον χαμηλότερο ρυθμό σε επτά μήνες τον Ιανουάριο, μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας να αυξήσει τρεις φορές τα επιτόκια, περιορίζοντας έτσι τη ζήτηση, σύμφωνα με έρευνα του Royal Institution of Chartered Surveyors.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα