ΔΑΑ: Βράβευση αεροπορικών εταιρειών

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2007 17:17

Τις αεροπορικές εταιρείες που διέγραψαν την πιο επιτυχημένη αναπτυξιακή πορεία μέσα στο 2006, συμβάλλοντας στην κατάρριψη ενός ακόμα ρεκόρ για το ΔΑΑ με 15,1 εκατομμύρια επιβάτες (+5,6%), βράβευσε σήμερα ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, στο πλαίσιο του 7ου Συνεδρίου Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών που διοργανώνει σε ετήσια βάση.

Ακολουθούν αναλυτικά τα βραβεία που απένειμε ο ΔΑΑ στις αεροπορικές εταιρείες:

A. Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη νέα εταιρεία στον Αερολιμένα Αθηνών

Το βραβείο απονεμήθηκε στην εταιρεία Qatar Airways, η οποία το 2006 κατέγραψε την υψηλότερη επιβατική κίνηση μεταξύ των εταιρειών που ξεκίνησαν δραστηριότητα στο ΔΑΑ κατά τη διάρκεια του 2005.

Β. Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία μεταξύ των 10 εταιρειών που κατέγραψαν την υψηλότερη επιβατική κίνηση το 2005

H εταιρεία EasyJet τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία μεταξύ των 10 εταιρειών που κατέγραψαν την υψηλότερη επιβατική κίνηση το 2006.

Γ. Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία με χαμηλή επιβατική κίνηση / thin routes (2005 - 2006, ανεξαρτήτως γεωγραφικής περιοχής)

Το βραβείο κατέκτησε η εταιρεία Air Moldova για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση της ετήσιας επιβατικής της κίνησης μέσα στο 2006.

Δ. Βραβείο για τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες ανά γεωγραφική περιοχή (υψηλότερη ποσοστιαία αύξηση επιβατικής κίνησης 2005 - 2006)

H εταιρεία Iberia τιμήθηκε στην κατηγορία αυτή ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία για την αγορά της Δυτικής Ευρώπης.

Η εταιρεία Aeroflot - Russian Airlines βραβεύθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης.

Η εταιρεία Emirates Airlines τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά της Μέσης Ανατολής.

Οι Delta Airlines τιμήθηκαν ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά της Αμερικής.

Η Thai Airways τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά της Ασίας.

H Aegean Airlines τιμήθηκε για την υψηλότερη ποσοστιαία ανάπτυξη επιβατικής κίνησης στην εγχώρια αγορά.

Η εταιρεία Aegean Airlines τιμήθηκε επιπλέον ως η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αύξηση αριθμού επιβατών στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" για το 2006.

Ε. Βραβείο για τη συνολική προσφορά στον τομέα των αερομεταφορών

Ο κ. Γιάννος Χατζημάρκου, πρώην Γενικός Διευθυντής της Cyprus Airways στην Ελλάδα και Πρόεδρος της Ένωσης Εκπροσώπων Αεροπορικών Εταιριών Ελλάδος, τιμήθηκε για τη συνολική προσφορά του στον τομέα των αερομεταφορών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα