Minsheng Bank: 2,3 δισ. δολ. από την πώληση μετοχών σε επενδυτές

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2007 08:00

ΠΟΣΟΝ 18,2 δισ. γιουάν (2,3 δισ. δολ.) άντλησε από την πώληση μετοχών σε όμιλο επενδυτών η China Minsheng Banking Corp., η μοναδική μη κρατική τράπεζα της Κίνας, για να μπορέσει να χρηματοδοτήσει ταχύτερα την ανάπτυξη των δανείων, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

H Minsheng πούλησε 2 δισ. νέες μετοχές προς 9,08 γιουάν η μία, 31% χαμηλότερα από τη χθεσινή τιμή κλεισίματός της, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, καθώς η πώληση βρίσκεται υπό την έγκριση των αρμοδίων αρχών. Η China Life Insurance Co. και η Ping An Insurance (Group) Co., συγκαταλέγονται μεταξύ των αγοραστών, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους.

Οι κινεζικές τράπεζες αξιοποιούν το πλεονέκτημα της ανόδου των τιμών των μετοχών για να πουλήσουν μετοχές και να διευρύνουν την έκρηξη του δανεισμού που είχε ως αποτέλεσμα την οικονομική ανάπτυξη της χώρας με ρυθμό 10,7% πέρυσι. Η πώληση θα επιτρέψει στην Minsheng, της οποίας τα δάνεια αυξήθηκαν πέντε φορές από το 2001 έως το 2005 να δεχθεί πιο σκληρούς κανόνες για την οικονομική ισχύ των τραπεζών.

Οι μετοχές σε γιουάν της τράπεζας που εδρεύει στο Πεκίνο, σημείωσαν άνοδο 22% φέτος, μετά την υπερτριπλάσια άνοδο που σημείωσαν το 2006. Σήμερα, οι μετοχές της σημείωναν απώλειες 0,8% στις 11:30 π.μ. στη Σαγκάη, τοπική ώρα.

Η τράπεζα ιδρύθηκε το 1996 από 59 εταιρικούς επενδυτές, που ο κάθε ένας τους κατέχει μερίδιο λιγότερο του 10%. Στις 21 Ιανουαρίου η τράπεζα επικαλούμενη τα προκαταρκτικά της στοιχεία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της στο σύνολο της χρήσης αυξήθηκαν περίπου 40% από 2,7 δισ. γιουάν το 2005.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα