Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2007 09:36
UPD:10:16

Proton Χρηματιστηριακή: «Στην εγχώρια αγορά αναμένουμε μια σταθεροποιητική συνεδρίαση, ενώ ίσως υπάρξουν κάποιες ρευστοποιήσεις από την λήξη των παραγώγων (Φεβρουαρίου)».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά χτες ακολούθησε θετική πορεία με αρνητικό πρωταγωνιστή τον δείκτη FTSE/ASE 80 που εκφράζει μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Η αγορά συνεχίζει να έχει θετικό momentum, απλά σε ορισμένες περιπτώσεις μετοχών επιδρούν υψηλά κεφαλαιακά κέρδη και οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων».

Fortius Finance: «Οι μετοχές της υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης συνεχίζουν να επηρεάζονται θετικά από την κίνηση σε πολυετή υψηλά των ξένων δεικτών, το μπαράζ αναβαθμίσεων των Τιμών Στόχων, στην πλειονότητα, των μετοχών εταιρειών που έχουν ανακοινώσει τα οικονομικά μεγέθη του 2006 (λόγω κυρίως των εκτιμήσεων των διοικήσεων για τα μελλοντικά τους μεγέθη), τις επιχειρηματικές ειδήσεις και την κινητικότητα στον τομέα των συγχωνεύσεων & εξαγορών».

»Ωστόσο, η απουσία ουσιαστικής διόρθωσης στο εξωτερικό έχει αυξήσει την επιφυλακτικότητα των επενδυτών στην τρέχουσα φάση. Ως πιθανότερο σενάριο για σήμερα προκρίνουμε την αύξηση των ρευστοποιήσεων, λόγω του εορταστικού 3ημέρου που ακολουθεί, με ζητούμενο από τεχνικής απόψεως τη διακράτηση των 2.575 μονάδων από το FTSE/ASE-20, τις οποίες ο δείκτης υπερέβη κατά το τελευταίο call auction χθες. Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα λήγουν τα προθεσμιακά συμβόλαια του Φεβρουαρίου».

Euroxx: «Για τη σημερινή συνεδρίαση εκτιμάται ότι η χρονοσειρά τιμών του ΧΑ θα κινηθεί σταθεροποιητικά με τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα