Άνοδος στις ευρωαγορές στο ξεκίνημα των συνεδριάσεων

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021 11:14
UPD:11:22
REUTERS/STAFF

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κινήθηκαν προς επίπεδα ρεκόρ σήμερα στο άνοιγμα της συνεδρίασης με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων.

Οι παγκόσμιοι επενδυτές εξακολουθούν να εκφράζουν τις ανησυχίες για τις πληθωριστικές πιέσεις και την ανάπτυξη, που έχουν προκαλέσει φόβους για στασιμοπληθωρισμό ή λάθη νομισματικής πολιτικής.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,5% αυτήν την ώρα στις 474 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύεται 0,88% στις 15735 μονάδες. Ο FTSE του Λονδίνου καταγράφει κέρδη 0,43%, ενώ ο γαλλικός CAC διαπραγματεύεται στο +0,70% και τις 26.994 μονάδες. Στο χρηματιστήριο του Μιλάνου ο FTSE κινείται ανοδικά στο +0,64%.

Ο κλάδος χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σημείωσε άνοδο περίπου 1% καθώς η μετοχή του μεγαλύτερου στον κόσμο διαχειριστή πλούτου, της UBS, ενισχύθηκε κατά 2,4% αφού κατέγραψε τα καλύτερα τριμηνιαία κέρδη του από το 2015.

Η μετοχή του ομίλου οικιακών προϊόντων καθαρισμού Reckitt Benckiser σημείωσε άλμα 5,8% αφού αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις για την ετήσια χρήση και ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της αγοράς για τις πωλήσεις τρίτου τριμήνου.

Σε άλλα εταιρικά νέα, η Carrefour πρόκειται να ξεκινήσει μια νέα υπηρεσία ταχείας παράδοσης ειδών παντοπωλείου μαζί με την Uber στο Παρίσι, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες την Τρίτη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα