Κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων και παράνομα πολυτελή αυτοκίνητα σε επιχείρηση της Μάνδρας

Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2007 15:11

Κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων, αλλά και πολυτελή αυτοκίνητα χωρίς τα νόμιμα παραστατικά εντόπισε σε επιχείρηση της Μάνδρας Αττικής κλιμάκιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής της Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (Υπ.Ε.Ε.).

Συγκεκριμένα σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησε σε διαμεταφορική επιχείρηση που βρίσκεται στην Μάνδρα, εντόπισε παράνομο αποχρωματιστήριο πετρελαίου. Το αποχρωματιστήριο αποτελούνταν από τέσσερις φυγόκεντρες αντλίες συνδεδεμένες με μοτέρ και τρεις μεταλλικές υπέργειες δεξαμενές με πετρέλαιο. Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν 23 πλαστικές δεξαμενές, ορισμένες από τις οποίες περιείχαν διάφορα υγρά, καθώς και πέντε σάκοι με χημική σκόνη. Όλα τα υλικά χρησιμοποιούνταν για τον αποχρωματισμό και την αποϊχνηθέτηση του πετρελαίου. Τα μηχανήματα, οι δεξαμενές και τα υλικά που χρησιμοποιούνταν για τον αποχρωματισμό του πετρελαίου, κατασχέθηκαν. Συνελήφθησαν τρία εμπλεκόμενα πρόσωπα και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Επιπρόσθετα , το κλιμάκιο της Υπ.Ε.Ε. εντόπισε, επιμελώς κρυμμένα σε αποθηκευτικό χώρο της ίδιας επιχείρησης, 9 υπερπολυτελή αυτοκίνητα μάρκας Lamborghini, Bentley, Ferrari, Mercedes και Audi, για τα οποία δεν υπήρχαν τα ανάλογα νόμιμα παραστατικά στοιχεία. Τα αυτοκίνητα, ορισμένα από τα οποία έφεραν πινακίδες κυκλοφορίας Κουβέιτ, Αγγλίας και Ιταλίας, ενώ άλλα ήταν χωρίς πινακίδες, δεσμεύτηκαν και μεταφέρθηκαν για φύλαξη στον Ο.Δ.Δ.Υ. Η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται για τη διαπίστωση της νόμιμης κατοχής και τη στοιχειοθέτηση του αδικήματος της λαθρεμπορίας.

Επίσης, κλιμάκιο της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών της Υπ.Ε.Ε. σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησε σε επιχείρηση διακίνησης και εμπορίας καυσίμων στην περιοχή Αμαρουσίου, εντόπισε παράνομο αποχρωματιστήριο πετρελαίου, που λειτουργούσε μέσα σε container. Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν ποσότητες χημικών προϊόντων, τα οποία χρησιμοποιούνταν για τον αποχρωματισμό και την αποϊχνηθέτηση του πετρελαίου, καθώς και ποσότητα αποχρωματισμένου πετρελαίου ναυτιλίας, που ήταν αποθηκευμένο σε βυτιοφόρο όχημα. Το βυτιοφόρο όχημα δεσμεύτηκε, ενώ τα φορολογικά στοιχεία και τα μέσα αποχρωματισμού κατασχέθηκαν. Η έρευνα συνεχίζεται για την πιθανή συνέργεια και άλλων προσώπων και εταιρειών στη λαθραία διακίνηση των καυσίμων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα