Στα 28,9 δισ. ευρώ η περιουσία των Ταμείων

Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2007 16:11
UPD:16:58

Την ιστοσελίδα www.periousia.gr , η οποία περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία σχετικά με την κινητή και την ακίνητη περιουσία των Ταμείων, παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββας Τσιτουρίδης.

Η περιουσία των Ταμείων, με στοιχεία στις 31.12.2005, φτάνει στα 28,9 δισ. ευρώ, εκ των οποίων η αξία των ακινήτων ανέρχεται στα 700 εκατομμύρια ευρώ, ή ποσοστό 2,42%. Μέχρι τον Απρίλιο θα παρουσιαστεί το σκέλος που θα αφορά στην κινητή περιουσία των Ταμείων.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι με την εφαρμογή της υπάρχουσας νομοθεσίας και το νοικοκύρεμα των Ταμείων δημιουργούνται οι βάσεις για να αποτυπωθεί η πραγματικότητα στο σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση της επόμενης τετραετίας να προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές μέσα από μια ορθολογική μεταβατική περίοδο. Πάντως, ο κ. Τσιτουρίδης υπογράμμισε ότι το κυβερνητικό κόμμα τις λύσεις δεν τις αναζητά ούτε σε αυξήσεις ορίων ηλικίας, ούτε σε αυξήσεις εισφορών, ούτε σε μειώσεις συντάξεων.

«Η βιωσιμότητα των Ταμείων είναι προϋπόθεση για να έχουμε ένα δίκαιο και αποτελεσματικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα. Ενα πολύ σημαντικό βήμα για την βιωσιμότητα των Ταμείων είναι η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας.

Σε τομείς όπως η αξιοποίηση, η μάχη κατά της εισφοροδιαφυγής, και ο εξορθολογισμός των δαπανών στην υγεία, θα έχουμε πολύ καλά και απτά αποτελέσματα έως το τέλος του χρόνου».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα