Ενδιαφέρον από μεγάλες εταιρείες για υδρογονάνθρακες ανοικτά της Κύπρου

Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2007 18:40

Η Κύπρος έχει θετικές ενδείξεις για κοιτάσματα πετρελαίου και αερίου στην ανατολική Μεσόγειο και μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες από χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν δείξει ενδιαφέρον για έρευνες στην περιοχή, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, Αντώνης Μιχαηλίδης, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters.

Eρωτηθείς μάλιστα για τις αντιδράσεις της Τουρκίας, ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε ότι η Λευκωσία δεν θα υποχωρήσει. «Δεν κάνουμε τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από το να εξασκούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», σημείωσε.

Στο πλαίσιο διαδικασίας που θα διαρκέσει έως τις 16 Ιουλίου http://www.naftemporiki.gr/premium/archive/story.asp?id=1302907&hilite=%E1%E4%E5%E9%EF%E4%FC%F4%E7%F3%E7%F2 , εταιρείες μπορούν να αγοράσουν σεισμικά δεδομένα και δεδομένα δύο διαστάσεων για την υφαλοκρηπίδα της Μεσογείου, η οποία καλύπτει 70.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Στη συνέχεια, μπορούν να καταθέσουν αίτηση για άδεια έρευνας σε καθορισμένη περιοχή.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη, μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες έχουν δείξει ενδιαφέρον και κάποιες έχουν αγοράσει το ντοσιέ, αλλά μένει ακόμη να αποδειχτεί αν θα καταθέσουν προσφορά για έρευνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα