Κέρδη στις ευρωαγορές λόγω του απρόσμενου της Evergrande

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 11:40
UPD:11:41
REUTERS/BENOIT TESSIER

Οι ευρωπαϊκές μετοχές σημείωσαν άνοδο σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών καθώς η απρόσμενη πληρωμή τόκων από την υπερχρεωμένη κινεζική Evergrande ενίσχυσε το κλίμα στην αγορά.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύεται κατά 0,43%, ενώ οι ασιατικές μετοχές κατέγραψαν άνοδο μετά την είδηση ότι η κινεζική εταιρία ανάπτυξης ακινήτων Evergrande είχε μεταφέρει κεφάλαια για την πληρωμή τόκων ομολόγου, μερικές ημέρες πριν από την εκπνοή προθεσμίας που θα οδηγούσε τον όμιλο σε επίσημη στάση πληρωμών. Ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,35% στις 15.527 μονάδες. Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE σημειώνει άνοδο 0,4%. Κέρδη καταγράφονται 1,11% για τον CAC στο Παρίσι, ενώ ο FTSE του Μιλάνου κινείται ανοδικά στο +0,27%. 

Οι μετοχές των ευρωπαϊκών εταιριών προϊόντων προσωπικής υγιεινής και τεχνολογίας ήταν μεταξύ αυτών με τη μεγαλύτερη άνοδο, καταγράφοντας κέρδη 0,7%.

Στο μέτωπο των δεδομένων, η έρευνα καταναλωτικής εμπιστοσύνης της GfK του Ηνωμένου Βασιλείου για τον Οκτώβριο έδειξε ότι οι Βρετανοί καταναλωτές βρίσκονται στο δυσκολότερο σημείο από τον Φεβρουάριο, καθώς οι αυξανόμενες τιμές της ενέργειας και τα κρούσματα Covid-19 δημιουργούν νέες αμφιβολίες για την ανάκαμψη της χώρας. Η GfK διαπίστωσε επίσης ότι ένα ποσοστό ρεκόρ Βρετανών πιστεύει ότι ο πληθωρισμός θα επιταχυνθεί τους επόμενους 12 μήνες.

Η αρχική ένδειξη του σύνθετου PMI (δείκτης διευθυντών αγορών) του Οκτωβρίου για την ευρωζώνη, η οποία περιλαμβάνει τόσο τις υπηρεσίες όσο και τη μεταποίηση, έφτασε στο χαμηλό εξαμήνου στο 54,3, από 56,2 τον Σεπτέμβριο, καθώς η άνοδος των τιμών επιβάρυνε τις εταιρείες. Οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό σε ολόκληρο το μπλοκ του κοινού νομίσματος εκτινάχθηκαν επίσης στα υψηλά πολλών ετών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα