Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2007 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές των ιαπωνικών χαλυβουργιών οδηγώντας τα κέρδη στην Ασία, μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Nikkei ότι η Nippon Steel Corp. διεξάγει την πρώτη έρευνα μετόχων για πληροφορίες από τους επενδυτές με στόχο την άμυνα σε μία πιθανή επιθετική εξαγορά.

Οι μετοχές της Samsung Electronics Co. κινήθηκαν ανοδικά μετά την ανακοίνωση για τα κέρδη της Wal-Mart Stores Inc., τα οποία διαμορφώθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών, αυξάνοντας τις εικοτολογίες ότι τα κέρδη των εξαγωγικών εταιρειών θα αυξηθούν, αποτέλεσμα των δαπανών στις ΗΠΑ. Οι μετοχές της BHP Billiton οδήγησαν χαμηλότερα τις μετοχές των μεταλλουργιών, μετά την υποχώρηση των τιμών των μετάλλων.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Topix σημείωσε άνοδο 0,2%, ενώ ο Nikkei 225 σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση. Οι δείκτες ταλαντεύθηκαν μεταξύ κερδών και απωλειών πριν από την απόφαση των μελών της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας για τη νομισματική πολιτική.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index παρέμεινε αμετάβλητος στις 146,81 μονάδες στις 12:26 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ανοδικά κινήθηκαν οι λοιποί δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στην Αυστραλία, τη Ν. Ζηλανδία και τη Ν. Κορέα. Κλειστές είναι αγορές στην Κίνα και την Ταϊβάν, λόγω του εορτασμού του Νέου Σεληνιακού Ετους.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME), συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου, υποχώρησε χθες 0,5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα