Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2007 08:14

* ΕΞΠΡΕΣ: "Τελευταία προειδοποίηση Τσιτουρίδη προς Ταμεία. Ο υπ. Απασχόλησης σε συνέντευξή του στην ΕΞΠΡΕΣ ζητεί ρεαλιστικούς ισολογισμούς".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "¶λμα στις 4.758 μονάδες παρά τις συνεχείς προβλέψεις για διόρθωση. ¶νοδος στη μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση - 24 μετοχές με κέρδη άνω του 5%".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Η Επιτροπή Ανταγωνισμού... πνίγηκε και καταθέτει τα όπλα. Δεν έχει τη δυνατότητα, ούτε υπαλλήλους για να ελέγξει όλες τις υποθέσεις που της καταγγέλλονται".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σχέδια για τη μεγαλύτερη ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Μετά τις εκλογές και με κατευθύνσεις που έχουν ήδη αποφασιστεί".

Ασφαλιστικά Ταμεία

Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Έκπτωτες θα κηρύσσονται οι διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων που δεν έχουν ολοκληρώσει το κλείσιμο των ισολογισμών και των αναλογιστικών μελετών έως τις 31 Μαρτίου, προειδοποιεί ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββας Τσιτουρίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε προς την ΕΞΠΡΕΣ. Υπάρχει συστηματική συνεργασία, στη βάση κανόνων και προδιαγραφών, με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, με στόχο να μην αμφισβητηθεί το αποτέλεσμα της έρευνας για το ασφαλιστικό σύστημα, τονίζει ο υπουργός".

Επιτροπή Ανταγωνισμού

Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "Στα "συρτάρια" της Επιτροπής Ανταγωνισμού μπαίνουν πλήθος από καταγγελίες για προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της αγοράς σε διάφορους τομείς, με άγνωστη την ημερομηνία που θα βγουν από εκεί για να εξεταστούν. Η Ανεξάρτητη Αρχή επικαλείται έλλειψη προσωπικού και ελεγκτών και για τον λόγο αυτό οι καταγγελίες που παραλαμβάνει δεν θα εξετάζονται στο εξής με τη χρονική σειρά που κατατίθενται, αλλά με τη σπουδαιότητα που θα κρίνει ότι έχουν, ανάλογα με τις επιπτώσεις τους στην αγορά".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα