Heineken: 59% υψηλότερα κέρδη το 2006

Από τις πωλήσεις μπύρας στη Ρωσία και την πώληση γης στην Ισπανία
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2007 09:16

ΑΥΞΗΣΗ 59% σημείωσα στο σύνολο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της Heineken NV, της ολλανδικής ζυθοποιΐας που πουλά μπύρα σε περισσότερες από 170 χώρες στον κόσμο, μετά τα έσοδα από την πώληση γης στην Ισπανία, σε συνδυασμό με τις μεγαλύτερες πωλήσεις μπύρας στη Ρωσία.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο 1,21 δισ. ευρώ (1,59 δισ. δολ.) από 761 εκατ. ευρώ το 2005, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εταιρείας που εδρεύει στο Αμστερνταμ. Κατά μέσον όρο, 19 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, η εταιρεία θα εμφάνιζε καθαρά κέρδη 1,06 δισ. ευρώ. Οι πωλήσεις της Heineken αυξήθηκαν 9,6% φθάνοντας στα 11,8 δισ. ευρώ, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου και τις υψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ το καλοκαίρι στην Ευρώπη.

Η Heineken έχει καταστεί η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία μπύρας από πλευράς πωλήσεων της Ρωσίας, μετά την εκεί επέκτασή της, καθώς οι δυτικοευρωπαϊκές αγορές αναπτύσσονται με χαμηλότερο ρυθμό ή συρρικνώνονται. Η ποσότητα μπύρας που παρήχθη στη Ρωσία, αυξήθηκε πέρυσι 10%, καθώς οι θάνατοι που συνδέονται με την εμφιαλωμένη βότκα και οι αλλαγές της φορολογίας, ώθησαν τους καταναλωτές να αλλάξουν ποτό. Η Heineken εμφάνισε έκτακτα κέρδη 291 εκατ. ευρώ την εξεταζόμενη περίοδο, κυρίως από την πώληση γης στην Ισπανία

Σύμφωνα με τη σημερινή της ανακοίνωση τα καθαρά κέρδη, εξαιρουμένων των εξαγορών, προβλέπεται ότι θα σημειώσουν αύξηση έως 13%. Στις ΗΠΑ η Heineken Premium Light θα πουλήσει περισσότερο από 1 εκατ. εκατόλιτρα. Τα έσοδα και τα Ebit θα συνεχίσουν αν αυξάνονται ουσιωδώς στη Ρωσία.

Οι μετοχές της Heineken υποχώρησαν 94 σεντς, ποσοστό 2,3%, φθάνοντας στα 39,36 ευρώ η μία χθες στο Αμστερνταμ. Συνολικά μέσα στο 2006 σημείωσαν άνοδο 35%, περίπου ανάλογη των μετοχών της μεγαλύτερης ανταγωνίστριάς της, InBev NV, ζυθοποιού της Beck's.

H εταιρεία προτείνει μέρισμα 60 σεντς ανά μετοχή, 50% υψηλότερο από το μέρισμα για τη χρήση του 2005.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα