Ηyundai Steel: Οι μεγαλύτερες απώλειες των μετοχών σε οκτώ μήνες

Μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του οικονομικού της διευθυντή
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2007 11:51

ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ απώλειες σε χρονικό διάστημα οκτώ μηνών σημείωσαν σήμερα οι μετοχές της δεύτερης μεγαλύτερης μεταλλουργίας της Ν. Κορέας, Hyundai Steel Co., μετά την ανακοίνωσή της για την αποχώρηση του οικονομικού της διευθυντή.

Ο Kang Hak Seo θα αναλάβει τη θέση του οικονομικού διευθυντή στη θυγατρική Rotem Co., η οποία κατασκευάζει τραίνα, όπως ανακοίνωσε χθες, ο εκπρόσωπος της Hyundai Steel, Chang Young Sik. Ο ίδιος είπε ότι ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής, Lee Yong Do., 58 ετών, παραιτήθηκε λόγω ηλικίας.

Οι μετοχές της Hyundai Steel σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 20 Ιουνίου του 2006, καθώς η αποχώρηση του Κang, αύξησε τις ανησυχίες ότι η εταιρεία χάνει έναν από τους ανθρώπους κλειδιά της. Ο Kang ηγήθηκε των σχεδίων της Hyundai Steel να κατασκευάσει δύο κλιβάνους αξίας 5,2 τρισ. ουόν (5,2 δισ. δολ.), σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές.

«Οι επενδυτές εμπιστευόντουσαν πολύ τον Kang και τώρα με την αποχώρησή του υπάρχει κάποια αβεβαιότητα», είπε ο Kim Gyung Jung, αναλυτής της Samsung Securities Co. στη Σεούλ.

Οι μετοχές υποχώρησαν 1.500 ουόν για να κλείσουν στα 35.100 ουόν η μία. Πέρυσι, σημείωσαν άνοδο 61% έναντι ανόδου μόλις 4% του δείκτη Kospi στο Χρηματιστήριο της Σεούλ.

Η Hyundai Steel είπε τον Οκτώβριο ότι με τους δύο νέους κλιβάνους θα έχει συνδυασμένη δυναμικότητα 7 εκατ. τόνων ατσαλιού, το νωρίτερο έως το 2010.

Η ετήσια γενική τακτική συνέλευση των μετόχων της Hyundai Steel θα γίνει στις 9 Μαρτίου. Σε αυτήν οι μέτοχοι θα ψηφίσουν για τις διοικητικές αλλαγές στην εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα