Intracom: Τρία έργα eGovernment σε χώρες της Βαλτικής

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2007 13:38

Τρία έργα eGovernment σε χώρες της Βαλτικής, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται σε 1,4 εκατ. ευρώ, ανέλαβε η Intrasoft International, θυγατρική της INTRACOM IT Services.

Αναλυτικότερα, η εταιρεία ανέλαβε, μετά από διεθνή διαγωνισμό, έργο για την κυβέρνηση της Λιθουανίας, που αφορά στην υλοποίηση του Συστήματος Ελέγχου Εξαγωγών της χώρας σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ε.Ε.. Το σύστημα αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στο Τμήμα Τελωνείων της Λιθουανίας να καταγράφει και να παρακολουθεί όλες τις άμεσες και έμμεσες εξαγωγές σύμφωνα με τη νομοθεσία ελέγχου εξαγωγών της Λιθουανίας και τους κανονισμούς της ΕΕ. Επίσης, το σύστημα θα διευκολύνει την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με εξαγωγές με άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, ενώ θα συνεργάζεται με τα άλλα εθνικά συστήματα που παράγουν στατιστικές για τις εξαγωγές.

Η Intrasoft International ανέλαβε και δεύτερο έργο για την κυβέρνηση της Λιθουανίας μετά από διεθνή διαγωνισμό. Το έργο αυτό αφορά στην ανάπτυξη, συντήρηση και υποστήριξη υπηρεσιών για το Εθνικό Σύστημα Ελέγχου Διακίνησης Προϊόντων, διευκολύνοντας την παρακολούθηση των κινήσεων και λειτουργιών καθ' όλο τον κύκλο μεθοδεύσεων και διαδικασιών.

Το τρίτο έργο υλοποιείται στη Λετονία και αφορά στην υλοποίηση του Συστήματος Ελέγχου Εξαγωγών της χώρας. Η Intrasoft International, ως υπεργολάβος της Hewlett Packard Λετονίας, θα υλοποιήσει τον κορμό της λειτουργικότητας του συστήματος το οποίο είναι παρόμοιο με τα αντίστοιχα της Λιθουανίας. Επιπλέον θα χρησιμοποιηθεί η εφαρμογή-προϊόν Trade Made Easy της Intrasoft International για την αποτελεσματική διαχείριση και λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων για την παρακολούθηση των εξαγωγών και των σχετικών διαδικασιών και λειτουργιών από τους Φορείς.

Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, τα έργα αυτά θα δώσουν τη δυνατότητα στους εθνικούς οικονομικούς φορείς και τους κυβερνητικούς οργανισμούς της Λιθουανίας και της Λετονίας να διαχειρίζονται τις δραστηριότητες των τελωνείων τους με συγκεκριμένη δομή και πρότυπα. Αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς την εναρμόνιση της νομοθεσίας των χωρών αυτών με τη νομοθεσία της ΕΕ, ενώ θα υποστηρίξουν σημαντικά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων σχετικά με τον έλεγχο και τη διαχείριση πληροφοριών.

Σημειώνεται επίσης ότι η εταιρεία υλοποιεί έργα για τις κυβερνήσεις της Λιθουανίας και της Λετονίας εδώ και περίπου επτά χρόνια. Με τα νέα αυτά έργα η Intrasoft International ανανεώνει τη συνεργασία της με τα Τμήματα Τελωνείων της Βαλτικής και εισέρχεται στον κλάδο των Εθνικών Συστημάτων Εξαγωγών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΤΚΑ



Σχολιασμένα