ΧΑΑ: Aνακοινώσεις

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2001 15:47

Α.Σ.Υ.Κ. Α.Ε.

Η ΕΤΑΙΡΙΑ, «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Α.Σ.Υ.Κ. Α.Ε)›, σύμφωνα με το άρθρο 6 του Καταστατικού της πρόκειται να προχωρήσει στη διάθεση ΕΦΤΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΩΝ (7,500) μετοχών της, οι οποίες ανήκουν σε μετόχους της που απώλεσαν την απαιτούμενη από το Καταστατικό της, ιδιότητα.

Η διάθεση θα γίνει με τη μέθοδο υποβολής ανταγωνιστικών προσφορών, έτσι ώστε να σχηματισθεί ένα βιβλίο Προσφορών.

Η παρούσα πρόσκληση απευθύνεται σε όσους σύμφωνα με το άρθρο 6 του Καταστατικού μπορούν να είναι μέτοχοι της Εταιρείας ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Α.Σ.Υ.Κ. Α.Ε ). ήτοι:

Α. Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών Α.Ε

Β. Τράπεζες των οποίων οι μετοχές έχουν εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών

Γ. Α.Ε. Διαχειρήσεως Αμοιβαίων Κεφαλαίων

Δ. Α.Ε. Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου και

Ε. Τα Μέλη του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών Α.Ε.

με τους ακόλουθους όρους:

Οι ενδιαφερόμενοι να αποκτήσουν μετοχές της Α.Σ.Υ.Κ. Α.Ε. θα πρέπει να υποβάλλουν δεσμευτικές, προσφορές, συμπληρώνοντας ειδικό έντυπο που διατίθεται στα γραφεία της Α.Σ.Υ.Κ Α.Ε. Με το έντυπο αυτό οι επενδυτές θα εκδηλώσουν τη ζήτηση τους για μετοχές. Ειδικότερα οι προσφορές μπορεί να αναφέρουν διαζευτικά:

- τον αριθμό των μετοχών που επιθυμεί να αποκτήσει ο Επενδυτής στην τιμή που θα προκύψει από τη διαδικασία και θα αποφασίσει το Δ.Σ της Α.Σ.Υ.Κ Α.Ε

- τον αριθμό των μετοχών και την ανώτατη τιμή που επιθυμεί να καταβάλλει ανά μετοχή.

Θα γίνονται δεκτές προσφορές για τουλάχιστον 500 μετοχές ονομαστικής αξίας 1,000 δραχμών εκάστη.

Ορίζεται κατώτερο όριο προσφοράς τιμής ανά μετοχή το δραχμών.2,750ποσό των

Επισημαίνεται ότι η πραγματική αξία της μετοχής την 31/12/2000, σύμφωνα με την Απ Υπ. Οικ. 1112719/11072/Β'0012/ΠΟΛ 1233/2-12-1999 (παρ. 4 άρθρο 3 ν.2753/1999 ΦΕΚ 249Α'), εκτιμάται με βάσει τα αποτελέσματα του 2000 σε 2,639,72 δρχ., όπως επίσης, ότι οι κάτοχοι των μετοχών κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση της Α.Σ.Υ.Κ. Α.Ε θα δικαιούνται του μερίσματος που θα αποφασισθεί για το έτος 2000.

Οι προσφορές θα υποβληθούν στα γραφεία της Α.Σ.Υ.Κ. Α.Ε., Ευριπίδου 9 , Αθήνα 10561, από 15/2/2001 έως την 14.00 ώρα της 2/3/2001.

Καθ' όλη την περίοδο υποβολής προσφορών, οι Επενδυτές θα έχουν την ευχέρεια να τροποποιούν τις προσφορές τους, υποβάλλοντας νέα αίτηση συμμετοχής. Κάθε νεώτερη αίτηση συμμετοχής καταργεί την προηγούμενη.

Δεν υπάρχει περιορισμός ως προς τον ανώτατο αριθμό μετοχών που μπορεί να ζητήσει κάθε ενδιαφερόμενος, στα πλαίσια του διατιθέμενου αριθμού μετοχών (7,500).

Οι ενδιαφερόμενοι δεν είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν και την αξία των μετοχών που ζητούν με την υποβολή της προσφοράς τους. Η καταβολή της αξίας των μετοχών θα γίνει εντός προθεσμίας τριών εργάσιμων (3) ημερών από την ανακοίνωση στους ενδιαφερόμενους του αριθμού των μετοχών που τους κατανεμήθηκαν.

Κατά τη λήξη της περιόδου υποβολής προσφορών όλες οι προσφορές, όπως θα έχουν διαμορφωθεί εκείνη τη στιγμή θα θεωρηθούν τελικές και δεσμευτικές.

Η τελική τιμή διάθεσης των μετοχών θα αποφασισθεί με το κλείσιμο του βιβλίου προσφορών από το Διοικητικό Συμβούλιο της Α.Σ.Υ.Κ. Α.Ε και θα ισχύσει για όλους τους συμμετέχοντες στη διαδικασία. Για τον καθορισμό της τελικής τιμής το Διοικητικό Συμβούλιο θα λάβει υπόψη τα αποτελέσματα του βιβλίου Προσφορών ως προς το ύψος της ζήτησης και τις προσφερόμενες τιμές. Για τον υπολογισμό της συνολικής ζήτησης προστίθενται οι ζητούμενες μετοχές ανά επίπεδο τιμής.

Κατά την κατανομή των μετοχών μπορεί να ικανοποιηθούν κατά προτεραιότητα και για ορισμένο αριθμό μετοχών οι προσφορές που αναφέρονται σε συνολικό αριθμό μετοχών ανεξαρτήτως τιμής ανά μετοχή που τελικώς θα καθοριστεί. Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει καμιά υποχρέωση αναλογικής ή άλλου είδους ικανοποίησης των υποβληθεισών προσφορών, όμως το Διοικητικό Συμβούλιο της Α.Σ.Υ.Κ. Α.Ε μπορεί να αποφασίσει τη διανομή των μετοχών ικανοποιώντας κατά προτεραιότητα τους μετόχους που προσέφεραν την υψηλότερη τιμή μέχρι την εξάντληση του αριθμού των μετοχών. Σε περίπτωση που προχωρώντας κατά τον ανωτέρω τρόπο οι μετοχές που τελικά απομείνουν δεν επαρκούν για να ικανοποιήσουν τη ζήτηση σε συγκεκριμένη τιμή, αυτές θα διανεμηθούν αναλογικά ως προς τη ζήτηση στους μετόχους που προσφέρουν την τιμή αυτή. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Α.Σ.Υ.Κ Α.Ε. διατηρεί το δικαίωμα να μην προχωρήσει στη διάθεση των μετοχών αν, κατά την κρίση του, το προσφερόμενο τίμημα δεν είναι ικανοποιητικό.

Οι συμμετέχοντες ουδεμία αξίωση δικαιούνται να προβάλλουν κατά της Α.Σ.Υ.Κ Α.Ε. για τους ανωτέρους λόγους. Σύμφωνα με την παρ.6 του άρθρου 6 του Καταστατικού κανένας μέτοχος πλήν του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών Α.Ε. δεν δύναται να κατέχει ποσοστό μεγαλύτερο από 10% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.

Τους αγοραστές βαρύνει και ο φόρος μεταβίβασης της παρ.4 του άρθρου 3 του Ν. 2753/1999.

Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.

Σε απάντηση επιστολής του Χ.Α.Α. σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ της 13/2/2001, η εταιρία Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σημειώνουμε ότι με αφορμή τη συνεργασία ‘Δ.Ο.Λ. – ΠΗΓΑΣΟΣ’ δεν σχεδιάζει η εταιρία μας να προχωρήσει σε νέες κινήσεις. Από το δημοσίευμα της εφημερίδας ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ της 13/2/2001 ακριβής είναι η, μόνη συγκεκριμένη άλλωστε, είδηση περί συμμετοχής της με ποσοστό 5% περίπου στο μετοχικό κεφάλαιο της Netmed B.V. την οποία έχουμε από μακρού ανακοινώσει.›

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ Α.Ε.

Η εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σχετικά με δημοσιεύματα της εφημερίδας ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ της 10/2/2001 και της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 15/2/2001 σας ενημερώνουμε ότι εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου που αφορά ‘Αναπτυξιακά, φορολογικά και θεσμικά κίνητρα για την ανασυγκρότηση και την προοπτική των επιχειρήσεων του κατασκευαστικού τομέα και άλλες διατάξεις’, επανεξετάζουμε τη γενικότερη στρατηγική των εταιριών του ομίλου, χωρίς όμως να έχουν ληφθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις.›

ΒΙΣ Α.Ε.

Η εταιρία ΒΙΣ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Το δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 14/2/2001, αναφέρεται στις προβλέψεις της εταιρίας όπως παρουσιάστηκαν στην Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, η οποία συνήλθε την 1/8/2000 και αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 18 δις δρχ. περίπου. Τα άνω στοιχεία κοινοποιήθηκαν προς την Διοίκηση του Χ.Α.Α. και συμπεριλαμβάνονται στο σχετικό Ενημερωτικό Δελτίο, που υποβλήθηκε για έγκριση, και προϋπέθετε την έγκριση της αύξησης. Ομως η αύξηση αυτή, όπως έχει γνωστοποιηθεί, δεν εγκρίθηκε από τις Αρχές. Κατά συνέπεια ανακλήθηκε με απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 22/12/2000, η οποία ανεκάλεσε συνακόλουθα και τις συναφείς αποφάσεις για απόκτηση συμμετοχής της ΒΙΣ σε άλλες επιχειρήσεις (ASPECT ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ Α.Ε. και επενδύσεις για αγορά οικοπέδων μέσω της Helios Plaza Α.Ε.). Για την περαιτέρω ενημέρωση του επενδυτικού κοινού αναφέρεται ότι, ο κύκλος εργασιών της εταιρίας ΒΙΣ κατά το πρώτο εξάμηνο της χρήσης 2000/2001, που έληξε στις 31/12/2000, ανέρχεται στα 4 δις δρχ. περίπου, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 13% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, και ότι τα λειτουργικά αποτελέσματα εξελίσσονται ομαλά.›

ΕΣΚΙΜΟ Α.Ε.

Ο κ. Β. Ζούλοβιτς με επιστολή του προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Η εταιρία Β. ΖΟΥΛΟΒΙΤΣ Α.Ε. είναι κάτοχος μετοχών της ΕΣΚΙΜΟ Α.Ε. τεμάχια 2.194.430 κοινά, ποσοστού 15,04%. Τις άνω μετοχές (πακέτο) μου, προτίθεμαι να πωλήσω εντός του επομένου 3μήνου. Εφ’ όσον πραγματοποιηθεί η πώληση αυτή, θα γίνει μέσω της εταιρίας MERIT ΑΧΕΠΕΥ. Η κατά τα άνω μεταβίβαση δεν σχετίζεται με επενδυτικές προθέσεις τρίτων προσώπων που ενεργούν συντονισμένα μ’ εμένα.›

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.

Σύμφωνα με το άρθρο 16, παρ. 5, του 2190/1920, όπως ισχύει και κατόπιν της από 13/2/2001 απόφασης της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, η εταιρία ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. ανακοινώνει ότι δικαιούται να προβεί εντός δεκαοκτώ μηνών από την ημερομηνία λήψεως της απόφασης σε αγορά μέχρι 150.000 μετοχών που αντιστοιχούν στο 4,62% του συνόλου των σε κυκλοφορία κοινών μετά ψήφου και πλήρως εξοφλημένων ονομαστικών μετοχών της. Οι ανωτέρω αγορές θα διενεργηθούν με ανώτατη τιμή αγοράς 7.000 δρχ. (20,54 ΕΥΡΩ) ανά μετοχή. Κατόπιν των ανωτέρω το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας αποφάσισε να διενεργήσει κατά το διάστημα από 26/2/2001 μέχρι 5/8/2002, αγορές μέχρι 150.000 μετοχών με ανώτατη τιμή αγοράς το ποσό των 7.000 δρχ. (20,54 ΕΥΡΩ) ανά μετοχή.

ΙΝΤΕΡΣΑΤ Α.Ε.

Η εταιρία ΙΝΤΕΡΣΑΤ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Οπως είχε προαναγγελθεί, η εταιρία μας είναι έτοιμη από τις 12/2/2001 για την έναρξη των δοκιμαστικών εκπομπών του σήματος της δορυφορικής πλατφόρμας της θυγατρικής μας εταιρίας INTERACTIVE Α.Ε. Λόγω όμως απρόβλεπτων τεχνικών δυσχερειών που δεν εξαρτιόνται από την εταιρία μας, απαιτείται περισσότερο χρόνος για την επίλυση τους. Με μεταγενέστερη ανακοίνωση θα προσδιορίσουμε εκ νέου την ημερομηνία επανάληψης των δοκιμαστικών εκπομπών του σήματος οι οποίες ελπίζουμε να λάβουν μέρος σε εύλογο χρονικό διάστημα.›

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Η εταιρία ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Ενα νέο μεγάλο βήμα στην αναπτυξιακή του πορεία πραγματοποιεί ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε, με την δυναμική του είσοδο στην Ενεργειακή Αγορά Δια μέσου δύο νέων θυγατρικών Ανωνύμων Εταιρειών, ο Όμιλος θα δραστηριοποιηθεί στην παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας, διεισδύοντας πλήρως στον Ενεργειακό Τομέα, στον οποίο η θυγατρική του Ομίλου, ΜΕΤΚΑ διαθέτει ήδη μακρά και επιτυχημένη κατασκευαστική παρουσία. Τα επενδυτικά σχέδια του Ομίλου θα υποβληθούν εντός των ημερών στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και θα καλύπτουν όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων, που προβλέπονται από την πρόσκληση της ΡΑΕ, για την χορήγηση αδειών κατασκευής και λειτουργίας ιδιωτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής. Οι νέες θυγατρικές του ΟΜΙΛΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε, που θα αναλάβουν να υλοποιήσουν τα επενδυτικά πλάνα του Ομίλου στον Τομέα της Ενέργειας, είναι οι εξής:

1. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ – ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε ή MYTILINEOS – POWER GENERATION AND SUPPLIES (MPGS), με αντικείμενο την ανάπτυξη, κατασκευή, λειτουργία και εκμετάλλευση σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας και την εν γένει εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η μετοχική σύνθεση της νέας εταιρείας είναι η εξής:

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε 67 %, ΜΕΤΚΑ Α.Ε 33 %.

2. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ – ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε ή ΜYTILINEOS WIND POWER (MHWP), με αντικείμενο την ανάπτυξη, κατασκευή, λειτουργία και εκμετάλλευση εγκαταστάσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με βάση το αιολικό δυναμικό. Η μετοχική σύνθεση της εταιρείας είναι η εξής ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε 56 %, ΜΕΤΚΑ Α.Ε 24 %, Ι.Τ.Α Α.Ε 20 %.

Σημειώνεται ότι η Ι.Τ.Α είναι μια από τις πρώτες ελληνικές εταιρείες, με δραστηριότητα στον τομέα της αιολικής ενέργειας.

Tέλος, ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την Δανική εταιρεία ηλεκτρισμού ELSAM, για την δημιουργία μονάδων συνδυασμένης παραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας (συμπαραγωγή).

Στο πλαίσιο της συμφωνίας συνεργασίας με την ELSAM, η θυγατρική του Ομίλου, με την επωνυμία ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ – ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε (MYTILINEOS – POWER GENERATION AND SUPPLIES ) θα συμμετάσχει με ποσοστό 40 % στην εταιρεία ΘΕΡΜΗ ΣΕΡΡΩΝ Α.Ε, στην οποία μετέχουν επίσης, η ELSAM, και η Ι.Τ.Α. Η ΘΕΡΜΗ ΣΕΡΡΩΝ .A.E έχει ήδη λάβει άδεια για την δημιουργία μονάδας συμπαραγωγής ηλεκτρισμού - θερμότητας, σε συνδυασμό με την τηλεθέρμανση της πόλης των Σερρών. Η συνεργασία του ΟΜΙΛΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε με την ELSAM θα επεκταθεί και στον τομέα της αιολικής ενέργειας,

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ELSAM, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρισμού της Δανίας. Είναι ιδιοκτήτης μεγάλων θερμοηλεκτρικών σταθμών και αιολικών πάρκων υψηλής τεχνολογίας, ενώ διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας.

ΣΗΜ: Στις 19 Φεβρουαρίου ( αμέσως μετά την κατάθεση στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας όλων των αιτήσεων για την χορήγηση αδειών λειτουργίας μονάδων ηλεκτροπαραγωγής ), ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε θα εκδώσει λεπτομερή ανακοίνωση για τις θερμικές μονάδες, τα αιολικά πάρκα και τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς που περιλαμβάνει ο φάκελός του προς την ΡΑΕ.›

ALPHA BANK Α.Ε.

Η ALPHA BANK Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Τα κέρδη του Ομίλου το 2000, την πρώτη χρονιά μετά την συγχώνευση, κρίνονται ικανοποιητικά. Τα κέρδη προ φόρων και μετά από δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε δρχ. 127 δις (Ε 373 εκατ.) σε σχέση με δρχ. 210 δις (Ε 616 εκατ.) το 1999 και δρχ. 89 δις (Ε 260 εκατ.) το 1998. Η ομογενοποίηση του προσωπικού, η ενοποίηση και αναβάθμιση των συστημάτων και η αναδιάταξη των δικτύων ολοκληρώθηκαν, σύμφωνα με το πρόγραμμα, σε σύντομο χρονικό διάστημα, απορροφώντας σημαντικούς πόρους σε ανθρώπους και υποδομή. Επιπροσθέτως, η αντιστροφή του 2000 της ευνοϊκής χρηματιστηριακής συγκυρίας του 1999 οδήγησε σε απώλειες εσόδων από τα υψηλά επίπεδα που είχαν διαμορφωθεί το 1999, κυρίως, των αποτελεσμάτων από χρηματοοικονομικές πράξεις αλλά και των εσόδων από προμήθειες αμοιβαίων κεφαλαίων, χρηματιστηριακών εργασιών και αναδοχών. Με τα δεδομένα αυτά, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προταθεί στη Γενική Συνέλευση η διανομή μερίσματος δρχ. 310 ανά μετοχή, έναντι δρχ. 293, αναπροσαρμοσμένου στο σημερινό αριθμό μετοχών. Σημειώνεται ότι τα διανεμόμενα μερίσματα αντιπροσωπεύουν το 63,3% των κερδών προς διάθεση.

Τα μεγέθη του Ομίλου 1998 – 2000:

- Το ενεργητικό του Ομίλου ανήλθε το 2000 σε δρχ. 10,3 τρις (Ε 30,2 δις), σημειώνοντας αύξηση κατά 25,5% ετησίως μεταξύ 1998 και 2000.

- Ομοίως, οι χορηγήσεις αυξήθηκαν κατά 35% ετησίως και ανήλθαν σε δρχ. 4,5 τρς (Ε 13,1 δις) το 2000 ενώ οι καθυστερήσεις περιορίσθησαν σε 3,1% του συνόλου των χορηγήσεων, που είναι από τα χαμηλότερα ποσοστά καθυστερήσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

- Οι καταθέσεις και repos διαμορφώθησαν το 2000 σε δρχ. 7,3 τρις (Ε 21,6 δις), σημειώνοντας άνοδο κατά 21% ετησίως.

- Τα αμοιβαία κεφάλαια, όπου έχουμε την πρώτη θέση στην αγορά, αυξήθηκαν κατά 3,7% ετησίως και διαμορφώθηκαν σε δρχ. 2,2 τρις (Ε 6,5 δις) το 2000.

- Τα καθαρά κέρδη προ φόρων και μετά από δικαιώματα μειοψηφίας, αυξήθηκαν κατά μέσο όρο κατά 20% ετησίως και ανήλθαν σε δρχ. 127 δις (Ε 373 εκατ.) το 2000, ενώ τα ίδια κεφάλαια ανήλθαν σε δρχ. 539 δις (Ε 1,6 δις).

- Τα αποτελέσματα χρηματοοικονομικών πράξεων και τα έσοδα από προμήθειες ανήλθαν το 2000 σε δρχ. 183 δις (Ε 536 εκατ.) έναντι δρχ. 344 δις (Ε 1010 εκατ.) το 1999 και δρχ. 144 δις (Ε 422 εκατ.) το 1998.

- Οι δείκτες αποδοτικότητας διατηρήθηκαν σε ικανοποιητικά επίπεδα. Συγκεκριμένα, η απόδοση προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας του ενεργητικού (ROA) διαμορφώθηκε σε 1,7% και η απόδοση μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας των ιδίων κεφαλαίων (ROE) σε 15,2%.

- Τέλος, η Τράπεζα είχε υπεραξίες στο τέλος του 2000 ύψους δρχ. 420 δις (Ε 1,2 δις) από συμμετοχές.›

Α.Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε.

Η εταιρία Α.Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Στα πλαίσια της ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, σας ανακοινώνουμε την υλοποίηση της συνεργασίας των Ομίλων ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ και IDEAL στο χώρο των ‘Εξυπνων Κτηρίων’ με την ολοκλήρωση και διάθεση του προϊόντος ‘SmartDom’. Το συγκεκριμένο πρωτοποριακό προϊόν με τον σχεδιασμό και την εγκατάσταση ειδικού δικτύου, παρέχει την δυνατότητα τηλεπικοινωνιακής υποδομής στο χώρο κατοικίας ή εργασίας και εξασφαλίζει την δυνατότητα εκμετάλλευσης των νέων τεχνολογιών και υπηρεσιών. Η προώθηση και διάθεση του νέου προϊόντος θα γίνει μέσω των εμπορικών δικτύων της ΑΓ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ με την τυποποίηση του και την ένταξή του στη γραμμή προϊόντων CASA. Οι λύσεις που προτείνει το SmartDom παρέχονται από την εταιρία PETZETAKIS.COM όπου συμμετέχουν ο Ομιλος ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ με ποσοστά 56,68%, ο Ομιλος IDEAL με 33,34% και οι παλαιοί μέτοχοι με ποσοστό 10%. Σχετική ενημέρωση και εκτενής παρουσίαση του προϊόντος έχει προγραμματιστεί για τις 16/2/2001 από κοινού από τους δύο Ομίλους.›

ΠΕΤΡΟΛΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε.

Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με Δημόσια Εγγραφή και Εισαγωγή των Μετοχών της Εταιρίας στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.Α.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ Σ.Α.Τ.: ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2001

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΑΔΟΧΟΣ: ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS

ΚΥΡΙΟΙ ΑΝΑΔΟΧΟΙ: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ALPHA FINANCE,

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ , ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΛΟΙΠΟΙ ΑΝΑΔΟΧΟΙ: ASPIS BANK, HSBC BANK PLC, ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΤΒΑ, ΕΤΕΒΑ, ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ PRIME BANK, ΤΕΛΕΣΙΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ, ALPHA AXE, ΑRΤΙΟΝ AEΠEY, ASPIS AXEΠΕΥ, ΑΧΟΝ ΑΧΕ, C.F.S. AEΠEΥ, EFG FINANCE, EUROXX ΑΧΕ, G -TRADE AXEΠΕΥ, HSBC ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ ΑΧΕ, MARKET AXEΠΕΥ, RATE CAPITAL AXEΠΕΥ, ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ, ΑΤΤΑΛΟΣ ΑΧΕ, EΓNATIA AXE, ΕΘΝΙΚΗ ΑΧΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΧΕ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΧΕ, Ν.Δ. ΔΕΒΛΕΤΟΓΛΟΥ ΑΧΕ, ΚΥΚΛΟΣ ΑΧΕ, ΛΑΥΡΕΝΤΑΚΗΣ ΑΧΕ, Π.&Κ. CAPITAL ΑΕΠΕΥ, Γ.Α. ΠΕΡΒΑΝΑΣ ΑΧΕ, ΣΙΓΜΑ ΑΧΕ, ΤΕΛΕΣΙΣ ΑΧΕΠΕΥ, ΩΜΕΓΑ ΑΧΕ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS

Η ΠΕΤΡΟΛΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε. ανακοινώνει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 348/85, καθώς και με τις ισχύουσες διατάξεις του Δ.Σ. Χ.Α.Α., θα διαθέσει 21.535.500 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 800 δρχ. (ήτοι 2,35 Euro) από τις οποίες οι 20.510.000 θα διατεθούν με δημόσια εγγραφή και οι 1.025.500 με ιδιωτική τοποθέτηση. Οι νέες μετοχές προέρχονται από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας που αποφασίστηκε στις Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων της 24.4.2000 της 25.9.2000 και της 5.2.2001 και θα εισαχθούν μαζί με τις παλαιές και αυτές της Ιδιωτικής Τοποθέτησης στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.Α. Πληροφορίες για την Εταιρία, τις μετοχές και τον τρόπο διάθεσης περιλαμβάνονται στο σχετικό Ενημερωτικό Δελτίο, το περιεχόμενο του οποίου εγκρίθηκε μόνο όσον αφορά την κάλυψη των αναγκών πληροφόρησης του επενδυτικού κοινού όπως αυτές καθορίζονται από τις διατάξεις του Π.Δ. 348/1985, από τα Διοικητικά Συμβούλια του Χ.Α.Α. και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η Τιμή Διάθεσης των Μετοχών που διατίθενται με Δημόσια Εγγραφή θα καθοριστεί μετά το πέρας της περιόδου των εγγραφών και θα ανακοινωθεί μέσω των ΜΜΕ (το αργότερο μέχρι τις 10.00 π.μ. της επόμενης εργάσιμης από τη λήξη της περιόδου των εγγραφών). Η Τιμή Διάθεσης θα είναι κοινή για όλους τους επενδυτές (θεσμικούς, ιδιώτες-μη θεσμικούς) που θα συμμετάσχουν στην Δημόσια Εγγραφή. Η Τιμή Διάθεσης θα προσδιοριστεί με βάση τις προσφορές που θα υποβάλλουν οι θεσμικοί επενδυτές στο Βιβλίο Υποβολής Προσφορών (διαδικασία «Βιβλίου Προσφορών› ή «Βook Building›). Η εν λόγω διαδικασία υποβολής προσφορών θα ακολουθηθεί για το μέρος της Δημόσιας Εγγραφής που αφορά τους θεσμικούς επενδυτές και θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα με τις εγγραφές των ιδιωτών επενδυτών το διάστημα 20, 21, 22, και 23 Φεβρουαρίου 2001. Οι θεσμικοί επενδυτές θα υποβάλουν τις προσφορές τους, μέσω του Συντονιστή Κυρίου Αναδόχου, των Κυρίων Αναδόχων και Λοιπών Αναδόχων, για τις μετοχές της Εκδότριας εντός του δεσμευτικού εύρους το οποίο θα ανακοινωθεί μέσω των ΜΜΕ το αργότερο μέχρι την προηγούμενη εργάσιμη από την έναρξη της δημόσιας εγγραφής. Σημειώνεται ότι για τον προσδιορισμό του εύρους τιμών θα ακολουθηθεί η διαδικασία του Pre-Marketing σε συνδυασμό με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους Λοιπούς Αναδόχους. Η ανώτατη τιμή του εύρους τιμών δεν θα υπερβαίνει την κατώτατη κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 10%.

Το εύρος της τιμής διάθεσης θα καθοριστεί σε Euro με ενδεικτική αναγραφή του δραχμικού ισοτίμου σύμφωνα με τους κανόνες στρογγυλοποίησης που ορίζονται στο άρθρο 2 του ν. 2842/2000. Σε κάθε περίπτωση, η Τιμή διάθεσης θα οριστεί μεταξύ του ανώτατου και του κατώτατου ορίου του προαναγγελθέντος εύρους τιμών.

Οι ιδιώτες επενδυτές θα εγγράφονται στην ανώτατη τιμή του εύρους που θα ανακοινωθεί.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ

Οι αιτήσεις εγγραφής θα γίνονται δεκτές τις εργάσιμες ώρες από την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στα γραφεία και το δίκτυο των Αναδόχων και της ALPHA BANK.

Η διάθεση του Ενημερωτικού Δελτίου θα γίνεται από τα καταστήματα και τα γραφεία των Αναδόχων και από το Χ.Α.Α. Η διαδικασία διάθεσης και κατανομής των μετοχών στους επενδυτές θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την ισχύουσα απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (9/201/10.10.2000).

Μονάδα διαπραγμάτευσης στο Χ.Α.Α. αποτελεί ο τίτλος των δέκα (10) μετοχών. Κάθε επενδυτής θα μπορεί να εγγράφεται για μία (1) τουλάχιστον μονάδα διαπραγμάτευσης (δηλαδή για 10 μετοχές) ή για ακέραιο αριθμό μονάδων διαπραγμάτευσης (δηλαδή για 20, 30, 40 μετοχές κλπ). Ανώτατο όριο εγγραφής ανά επενδυτή είναι το σύνολο της αξίας της έκδοσης με δημόσια εγγραφή, στην ανώτατη τιμή του δεσμευτικού εύρους τιμών για 20.510.000 κοινές ονομαστικές μετοχές. Οι επενδυτές για να συμμετάσχουν στη Δημόσια Εγγραφή πρέπει να τηρούν ενεργό Μερίδα Επενδυτή και Λογαριασμό Αξιών στο Σύστημα Αυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) προκειμένου να καταχωρηθούν οι μετοχές που θα αποκτήσουν. Ο κωδικός αριθμός της Μερίδας Επενδυτή και ο αριθμός του Λογαριασμού Αξιών θα αναγράφονται στην αίτηση εγγραφής. Επίσης, οι επενδυτές πρέπει να ορίζουν το Χειριστή που επιθυμούν για τις μετοχές που θα τους κατανεμηθούν, συμπληρώνοντας τον κωδικό του αριθμό στην αίτηση εγγραφής. Σε περίπτωση κατά την οποία ο επενδυτής δεν επιθυμεί να ορίσει Χειριστή, στην αίτηση εγγραφής πρέπει να αναγράφεται ο κωδικός αριθμός του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών (999), προκειμένου οι μετοχές του να μεταφερθούν στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας του, του οποίου χειριστής είναι το Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών. Συνιστάται πάντως στους επενδυτές να ορίζουν Χειριστή στην αίτηση εγγραφής και να αποφεύγουν τη μεταφορά των μετοχών τους στον Ειδικό Λογαριασμό, προκειμένου να μπορούν αμέσως μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης να διενεργούν πράξεις επί των μετοχών που θα τους κατανεμηθούν. Εφιστάται η προσοχή στους επενδυτές ότι αν δεν αναγράφονται στην αίτηση εγγραφής ο κωδικός αριθμός Μερίδας Επενδυτή, ο αριθμός του Λογαριασμού Αξιών και ο κωδικός αριθμός του Χειριστή, ή αν ο αναγραφόμενος αριθμός είναι λανθασμένος, ο επενδυτής θα αποκλείεται από την κατανομή των μετοχών. Αν μετά το πέρας της Δημόσιας Εγγραφής διαπιστωθούν περισσότερες της μίας εγγραφές του ιδίου προσώπου (με βάση τα στοιχεία Σ.Α.Τ. ή/και τα δημογραφικά στοιχεία του εγγραφόμενου), το σύνολο των εγγραφών αυτών θα αντιμετωπίζεται με ευθύνη του Συντονιστή Κύριου Ανάδοχου ως ενιαία εγγραφή και θα ισχύουν οι σχετικοί με την κατά προτεραιότητα ικανοποίηση των εγγραφών περιορισμοί.

Αιτήσεις εγγραφής γίνονται δεκτές εφόσον είτε έχει καταβληθεί στους Αναδόχους σε μετρητά ή με τραπεζική επιταγή το ισόποσο της εγγραφής, είτε έχει δεσμευθεί το ισόποσο της εγγραφής σε πάσης φύσεως τραπεζικούς λογαριασμούς καταθέσεων του επενδυτή ή σε λογαριασμούς των άϋλων τίτλων ομολόγων ή εντόκων γραμματίων κεντρικών κυβερνήσεων χωρών της Ζώνης Α, όπως αυτή ορίζεται στην ΠΔΤΕ/2054/1992 (εφεξής ?Ζώνη Α?) είτε, τέλος, έχει δεσμευτεί το προϊόν συμφωνίας επαναγοράς φυσικών τίτλων (reverse repo) κεντρικών κυβερνήσεων χωρών της Ζώνης Α. Η συμμετοχή στη Δημόσια Εγγραφή δεν μπορεί να γίνει με προσωπική επιταγή ή με τη δέσμευση άλλων αξιόγραφων ή αξιών, όπως μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων, ή με την παροχή οποιασδήποτε άλλης μορφής εξασφάλισης, όπως εγγυητικής επιστολής, ενεχύρου επί αξιόγραφων, εκχωρήσεως απαιτήσεων κλπ. Οι αιτήσεις εγγραφής θα γίνονται δεκτές μόνον εφόσον οι επενδυτές είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι των λογαριασμών βάσει των οποίων εγγράφονται. Μετά την οριστικοποίηση του αριθμού των μετοχών που δικαιούται να αποκτήσει κάθε επενδυτής και της τιμής διάθεσης, θα αποδίδεται στο δικαιούχο το τυχόν καταβληθέν επιπλέον ποσό μετρητών και θα αποδεσμεύονται τα ποσά καταθέσεων ή οι άϋλοι τίτλοι με ταυτόχρονη χρέωση του λογαριασμού καταθέσεων ή με ταυτόχρονη καταβολή του ισόποσου της αξίας των μετοχών που κατανεμήθηκαν στον επενδυτή κατά περίπτωση, από τα ίδια καταστήματα των Τραπεζών ή των ΑΧΕ στα οποία είχε υποβληθεί η αίτηση εγγραφής. Τα δεσμευθέντα ποσά καταθέσεων υπόκεινται στους όρους της αρχικής κατάθεσης (προθεσμία, επιτόκιο, κλπ.) καθώς επίσης και η επιστροφή του τυχόν καταβληθέντος επιπλέον ποσού μετρητών θα γίνεται εντόκως (σύμφωνα με τα ισχύοντα επιτόκια ανά τράπεζα και κατηγορία καταθέσεων). Η «παράδοση› των μετοχών συντελείται με την οριστική καταχώρησή τους στους Λογαριασμούς Αξιών των δικαιούχων. Η ημερομηνία καταχώρησης των μετοχών στους Λογαριασμούς Αξιών των δικαιούχων θα γνωστοποιηθεί με ανακοίνωση της Εταιρίας στον Τύπο δύο τουλάχιστον εργάσιμες ημέρες πριν την έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών στο Χ.Α.Α. Ο αριθμός μετοχών που θα κατανεμηθεί σε κάθε επενδυτή θα αντιστοιχεί σε ακέραιο αριθμό μονάδων διαπραγμάτευσης.

Γενικά Στοιχεία Κατανομής της Δημόσιας Εγγραφής

Η κατανομή των μετοχών στους επενδυτές θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

Ποσοστό 30% των μετοχών της δημόσιας εγγραφής, ήτοι 6.153.000 μετοχές θα διατεθούν για την ικανοποίηση των εγγραφών ημεδαπών και αλλοδαπών θεσμικών επενδυτών, όπως αυτοί ορίζονται στην παραπάνω απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ποσοστό 70% των μετοχών της δημόσιας εγγραφής, ήτοι 14.357.000 μετοχές, θα διατεθεί για την ικανοποίηση των εγγραφών φυσικών και νομικών προσώπων τα οποία δεν είναι θεσμικοί επενδυτές.

Αν η ζήτηση σε μια από τις δύο κατηγορίες επενδυτών (θεσμικοί επενδυτές-φυσικά και λοιπά πρόσωπα) υπολείπεται της αντίστοιχης προσφοράς και δεν έχει ικανοποιηθεί πλήρως η ζήτηση στην άλλη κατηγορία οι πλεονάζουσες μετοχές μεταφέρονται στην κατηγορία με την ανικανοποίητη ζήτηση.

Οι Ανάδοχοι έχουν υποχρέωση κάλυψης τυχόν αδιάθετων μετοχών που προέρχονται από την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου.

Σε περίπτωση που το Δ.Σ του ΧΑΑ αποφασίσει ότι δεν επιτυγχάνεται επαρκής διασπορά για την έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών στο ΧΑΑ, ο Συντονιστής Κύριος Ανάδοχος, οι Κύριοι Ανάδοχοι και οι Λοιποί Ανάδοχοι θα αποδεσμεύσουν το σύνολο των κεφαλαίων των επενδυτών. Κατά το μεσοδιάστημα το σύνολο των κεφαλαίων θα παραμείνουν δεσμευμένα στους λογαριασμούς των επενδυτών εντόκως.

Κατανομή των Μετοχών στους Θεσμικούς Επενδυτές

Η τιμολόγηση και η κατανομή των μετοχών στους θεσμικούς επενδυτές θα αποφασιστεί μετά τη λήξη της δημόσιας εγγραφής από το Συντονιστή Κύριο Ανάδοχο σε συνεννόηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας. Για την κατανομή των Μετοχών στους θεσμικούς επενδυτές που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία του Βιβλίου Προσφορών, θα πραγματοποιηθεί αξιολόγηση των υποβληθησόμενων προσφορών.

Κατανομή των Μετοχών στους Μη Θεσμικούς Επενδυτές

Κατά την κατανομή των μετοχών της Δημόσιας Εγγραφής θα δοθεί προτεραιότητα σε όλες τις αιτήσεις εγγραφής για το τμήμα τους που αφορά μέχρι 500 μετοχές ανά αίτηση. Αν οι διαθέσιμες μετοχές δεν επαρκούν για την ικανοποίηση όλων των εγγραφών για το μέχρι των 500 μετοχών τμήμα τους, η ικανοποίηση των αιτήσεων μέχρι το όριο των 500 μετοχών θα γίνει αναλογικά με βάση το συντελεστή ικανοποίησης για ακέραιες μονάδες διαπραγμάτευσης παραλειπομένου του τυχόν κλάσματος μονάδας διαπραγμάτευσης. Ο συντελεστής ικανοποίησης θα υπολογίζεται με βάση τη ζήτηση που προκύπτει μετά τον περιορισμό των αιτήσεων στο όριο των 500 μετοχών. Στην περίπτωση που μετά την πρώτη, κατά τα προαναφερθέντα, κατανομή απομείνουν αδιάθετες μετοχές, θα κατανεμηθεί από μία μονάδα διαπραγμάτευσης στους επενδυτές που είχαν τα μεγαλύτερα παραληφθέντα κλάσματα μονάδας διαπραγμάτευσης, αν δε οι διαθέσιμες μετοχές δεν επαρκούν για την ικανοποίηση όλων των αιτήσεων εγγραφής που είχαν το ίδιο κλάσμα μονάδας διαπραγμάτευσης, θα διενεργηθεί κλήρωση προκειμένου να κατανεμηθεί σε κάθε επενδυτή που θα κληρωθεί μία μονάδα διαπραγμάτευσης. Αν μετά την ικανοποίηση κατά προτεραιότητα των αιτήσεων εγγραφής για το μέχρι 500 μετοχές τμήμα τους παραμένουν αδιάθετες μετοχές, αυτές θα κατανεμηθούν στους επενδυτές που ενεγράφησαν για μεγαλύτερο αριθμό μετοχών, αναλογικά με βάση το μη ικανοποιηθέν τμήμα της εγγραφής τους.

ΝΤΙΟΝΙΚ Α.Ε.

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι η Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της που συνήλθε την 20/10/2000, αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά ποσό 182.100.000 δρχ. (534.409,39 ευρώ) τιμή μετατροπής 1 ΕΥΡΩ = 340,75 δρχ.) με την έκδοση: α) 1.621.500 νέων κοινών ανωνύμων μετοχών ονομαστικής αξίας 100 δρχ. (0,29 ευρώ) με καταβολή μετρητών. Οι νέες αυτές μετοχές θα διατεθούν με δικαίωμα προτίμησης στους κατόχους μετοχών της εταιρίας, σε αναλογία 1 νέα για κάθε 6 παλαιές με τιμή διάθεσης 1.000 δρχ. 2,93 ευρώ) η κάθε μία. β) 199.500 νέων κοινών ανωνύμων μετοχών ονομαστικής αξίας 100 δρχ. (0,29 ευρώ) με ιδιωτική τοποθρτηση στους εργαζόμενους, συνεργάτες και στρατηγικούς επενδυτές με καταβολή μετρητών με τιμή διάθεσης 1.000 δρχ. (2,93 ευρώ) η κάθε μία, περιοριζομένου ως προς τον αριθμό αυτών των μετοχών του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων κατ’ εφαρμογήν του άρθρου 13 παρ. 6 του Ν. 2190/20. Η εκ. δρχ. 1.638.900.000 (4.809.684,52 ευρώ) διαφορά που θα προκύψει από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο θα αχθεί σε πίστωση του λογαριασμού «Διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο›. Από την 15/2/2001 οι μετοχές της εταιρίας στο Χ.Α.Α. διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και δικαιούχοι είναι οι μέτοχοι της 14/02/2001 με την λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α.Α.. Η αγορά και η πώληση δικαιωμάτων θα γίνεται στο Χ.Α.Α. καθ’ όλη την περίοδο άσκησης του δικαιώματος προτίμησης, η οποία ορίζεται από 20/2/2001 έως και 20/3/2001. Διευκρινίζεται οτι α) η διαπραγματευση των δικαιωμάτων δεν θα είναι δυνατή τις τελευταίες 4 εργάσιμες ημέρες πριν τη λήξη της άσκησης τους, β) Οι μετοχές είναι ανώνυμες και έχει παραληφθεί από το ΚΑΑ κατάσταση των βεβαιώσεων συμμετοχής στην εν λόγω αύξηση, γ) Τα δικαιώματα κατά την ημέρα της άσκησης θα είναι στη διάθεση των μετόχων και όποιος τυχόν δεν έχει τα αποδεικτικά αυτά στη διάθεση του, να επικοινωνήσει με την εταιρεία προκειμένου να τα παραλάβει. Δικαιώματα προτίμησης που δεν θα εξασκηθούν μέσα στην παραπάνω προθεσμία παύουν να ισχύουν και παραγράφονται. Η άσκηση του δικαιώματος προτίμησης στην αύξηση θα γίνεται από την 20/2/2001 μέχρι και την 20//03/2001 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα παρακάτω Καταστήματα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΚΕΝΤΡΙΚΟ: ΑΙΟΛΟΥ 86 Τ.Κ. 102 32 ΤΗΛ. 3342 433, ΨΥΧΙΚΟΥ: Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 178 & ΑΓΗΣΙΛΑΟΥ ΤΗΛ. 7727217, ΠΕΙΡΑΙΑΣ: ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 3 Τ.Κ. 185 31 ΤΗΛ. 4144 259, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ι ΔΡΑΓΟΥΜΗ 11 & ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ Τ.Κ. 546 25 ΤΗΛ. 031 – 295315, ΠΑΤΡΑΣ: ΠΛ. ΤΡΙΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ Τ.Κ. 261 10 ΤΗΛ 061- 220142, ΛΑΡΙΣΑΣ: ΑΛ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 48 Τ.Κ. 411 10 ΤΗΛ 041-596313, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 25ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 35 & ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ Τ.Κ. 712 02 ΤΗΛ. 081-221848 & στo σύνολο του δικτύου της ALFA BANK. Οι κ.κ. Μέτοχοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην αύξηση θα πρέπει να προσκομίζουν από την 20/2/2001 μέχρι και την 20/3/2001 στα πιο πάνω Καταστήματα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ η της ALFA BANK: α) Το Αποδεικτικό Δικαιώματος Προτίμησης, το οποίο θα λάβουν από τον χειριστή λογαριασμού στον οποίο βρίσκονται οι άϋλοι τίτλοι. β) Αντίγραφο της εκτύπωσης « Στοιχεία Μερίδας και Λογαριασμού Χρεογράφων› από το χειριστή λογαριασμού τους. γ) Την Αστυνομική Ταυτότητα ή το Διαβατήριο τους και να δηλώνουν τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και την Δ.Ο.Υ που ανήκουν. Η καταβολή των αναλογούντων μετρητών θα γίνεται απευθείας από τους μετόχους (ή νόμιμο εκπρόσωπό τους) σε ειδικό λογαριασμό που θα έχει ανοίξει η εταιρία στην ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. και την ALFA BANK για το σκοπό αυτό. Στους εγγραφομένους θα δίνεται σχετική απόδειξη, η οποία δεν είναι αξιόγραφο, δεν αποτελεί προσωρινό τίτλο μετοχών και δεν είναι διαπραγματεύσιμη στο Χ.Α.Α. Οι νέες κοινές ανώνυμες μετοχές θα δικαιούνται μέρισμα από τα κέρδη της χρήσεως 2000. Οι νέες μετοχές της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών θα είναι σε άϋλη μορφή και θα πιστωθούν στη μερίδα των μετόχων μέσω του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών Αθηνών. Κατά την περίοδο εξάσκησης του δικαιώματος προτίμησης στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παραλαμβάνουν το Ενημερωτικό Δελτίο από τα γραφεία του Συμβούλου της Έκδοσης ΕΘΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε., Ακαδημίας 68 Αθήνα, από τα γραφεία της εταιρίας Αριστοτέλους 95, Αχαρναί, και από τα καταστήματα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε καθώς και από το Χ.Α.Α.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ
  • ΕΛΛΑΚΤΩΡ
  • ΜΥΤΙΛ



Σχολιασμένα