Βρετανία: Αμετάβλητα τα επιτόκια δανεισμού στο 5,25%

Με επτά ψήφους υπέρ και δύο κατά
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2007 13:54

ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΑ, στα υψηλότερα επίπεδα πέντε ετών, διατήρησε αυτόν τον μήνα τα βασικά επιτόκια δανεισμού η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας με επτά ψήφους υπέρ και δύο κατά, περιορίζοντας τις ανησυχίες ότι το κόστος του δανεισμού θα αυξηθεί πλέον από μία φορά.

Ο επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου της Bank of England, Mervyn King, είπε ότι χρειάστηκε περισσότερος χρόνος για την απορρόφηση των τριών αυξήσεων των επιτοκίων από τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα πρακτικά της σύσκεψης της τράπεζας στις 7 και 8 Φεβρουαρίου, τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στο Λονδίνο.

Ανοδικά κινήθηκαν τα ομόλογα και πτωτικά κινήθηκε η στερλίνα, καθώς οι επενδυτές περιόρισαν τα στοιχήματά τους ότι η τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια πάλι τον Μάρτιο. Την εβδομάδα που πέρασε η τράπεζα προέβλεψε ότι ο πληθωρισμός – που άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα 10 ετών τον Δεκέμβριο του 2006 – θα υποχωρήσει κάτω από τον στόχο του 2%, αργότερα μέσα στο έτος.

Η στερλίνα υποχώρησε στο 1,9492 έναντι του δολαρίου στις 10:13 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα, από τα υψηλότερα επίπεδα του 1,9560 στα οποία βρισκόταν, πριν από την ανακοίνωση. Τα κρατικά ομόλογα που λήγουν τον Μάρτιο του 2009 κινήθηκαν ανοδικά, περιορίζοντας την απόδοση 0,03% στο 5,321%.

Τα μέλη της νομισματικής επιτροπής της Βρετανίας, αύξησαν απροσδόκητα τα επιτόκια κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας στο 5,25% τον Ιανουάριο, την τρίτη αύξηση του ιδίου μεγέθους από τον Αύγουστο του 2006.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα