ΓΣΕΕ: Εργαζόμαστε περισσότερο, παίρνουμε τα μισά από τους λοιπούς Ευρωπαίους

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2007 19:15

Η ανεργία εξακολουθεί να είναι εφιάλτης των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων, υπογραμμίζει σε σημερινή ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για τακτική πλασματικής μείωσης των ποσοστών της ανεργίας.

Η όποια αριθμητική μείωση, σημειώνει η ΓΣΕΕ, οφείλεται στην αύξηση της μερικής, εποχικής, πρόσκαιρης απασχόλησης και της αύξησης της συμμετοχής στα προγράμματα STAGE, (απασχόληση με χαμηλές αμοιβές χωρίς ασφάλιση και δικαιώματα), την οποία η ΓΣΕΕ χαρακτηρίζει ψευδοαπασχόληση.

Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ τονίζει ότι, όπως προκύπτει και από σχετική έρευνα του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, στην Ελλάδα εργαζόμαστε κατά μέσο όρο 42,7 ώρες την εβδομάδα, αριθμός που είναι ο κορυφαίος στην Ευρώπη, αφού στην Ε.Ε. των 27 χωρών - μελών ο μέσος όρος είναι 37,9 ώρες ανά εβδομάδα, ενώ στην Ε.Ε. των 15 ο αντίστοιχος αριθμός είναι 37,2. Επίσης, ο μέσος όρος της αμοιβής είναι 1.050 ευρώ το μήνα, ενώ ο αντίστοιχος της Ε.Ε. είναι 2.100 ευρώ και στη χώρα μας σημειώνεται ο υψηλότερος ρυθμός αύξησης της παραγωγικότητας στην Ευρώπη.

Με σημερινή της, επίσης, ανακοίνωση η ΓΣΕΕ επιτίθεται στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά για την τοποθέτησή του στο ζήτημα των συμβασιούχων την περασμένη εβδομάδα, κατηγορώντας τον για πολιτικολογία και για άσκηση πολιτικής υπέρ της κυβέρνησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα