Υπερκαλύφθηκε η δημόσια εγγραφή της Μ.Ι. Μαϊλλης Ρουμανίας

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2001 16:26
UPD:16:58

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα, 12/2/01, η δημόσια εγγραφή της εταιρείας Μ.Ι. Μαϊλλης Ρουμανίας, θυγατρικής της Μ.Ι.Μαϊλλης, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα συσκευασίας.

Τα κεφάλαια που άντλησε η εταιρεία ανήλθαν σε 1,46 εκατ. δολ. για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματός της διαμέσου της προσφοράς 869.311 νέων μετοχών με τιμή 45,000 Rol (1,69 δολ. ανά μετοχή). Ο αριθμός των μετοχών αυτών αντιστοιχεί στο 20% της αξίας του κεφαλαίου στην προ-δημόσια εγγραφή της εταιρείας.

Τα έσοδα που προέκυψαν από τη διαδικασία της δημόσιας εγγραφής, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση ενός σημανικού επενδυτικού προγράμματος. Πιο συγκεκριμένα, η Μ.Ι. Μαϊλλης πρόκειται να εγκαταστήσει, με τεχνογνωσία των εταιρειών - παραγωγών μηχανημάτων του ομίλου,- μια νέα μονάδα παραγωγής μηχανημάτων συσκευασίας, με σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό σε νέες κτιριακές εγκαταστάσεις. Οι μηχανές αυτές θα εξάγονται εξ ολοκλήρου μέσω του ισχυρού δικτύου διανομής του ομίλου Μαϊλλης.

Σημειώνεται, ότι η εταιρεία Μ.Ι. Μαϊλλης Ρουμανίας είναι η πρώτη ξένη εταιρεία στη Ρουμανία η οποία εισάγεται στο Χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου μέσω της δημόσιας εγγραφής, ιδρύθηκε το 1994, ενώ ο κύκλος εργασιών της το 2000 ανήλθε σε 1,8 δισ. δρχ. και τα προ φόρων κέρδη της σε περίπου 200 εκατ. δρχ.

Τέλος, σύμβουλος έκδοσης για τη Μ.Ι. Μαϊλλης Ρουμανίας αποτέλεσε η Alpha Finance Ρουμανίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα