Θεσσαλονίκη: 21 εκατ. ευρώ από το Δ' ΚΠΣ διεκδικεί η Νομαρχία

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2007 20:47

Χρηματοδότηση ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ από τις Δημόσιες Δαπάνες του Δ' ΚΠΣ και 5 εκατομμύρια ευρώ από ιδιωτική συμμετοχή, διεκδικεί η Νομαρχία Θεσσαλονίκης με το ολοκληρωμένο Σχέδιο για τη Διεθνή Ανταγωνιστικότητα και Εξωστρέφεια της Συμπρωτεύουσας στο πλαίσιο των Πρότυπων Καινοτόμων Σχεδίων Ανάπτυξης. Το Σχέδιο που κατατέθηκε στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών τον Ιανουάριο, παρουσίασε σήμερα, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Εάν εγκριθεί το Σχέδιο και προκειμένου να υλοποιηθούν οι παρεμβάσεις που προτείνονται, θα λειτουργήσουν Ζώνη - Κέντρο Διεθνών Υπηρεσιών (Global Service Zone) και Παρατηρητήριο Διεθνών Αγορών, ενταγμένα στην Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης.

«Είναι πολύ σημαντικό πρόγραμμα αφού για πρώτη φορά πολιτικοί και μεγάλοι τεχνολογικοί φορείς συνεργάζονται για την υλοποίηση σχεδίων. Δεν πρόκειται για πυροτέχνημα» τόνισε ο κ. Ψωμιάδης, τονίζοντας ότι η πρωτοβουλία ξεκίνησε πριν από οκτώ μήνες. «Βέβαια, όπως αντιλαμβάνεστε, η υλοποίηση δεν εξαρτάται από εμάς. Αυτό που κάνουμε εμείς είναι να καταθέτουμε προτάσεις. Από κει και πέρα περιμένουμε χρηματοδότηση» συμπλήρωσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα