Σε spin-off για εκμετάλλευση των υψηλών ναύλων στη spot αγορά προχωρά η Diana Shipping

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 17:23
UPD:17:23

Την απόσπαση τριών μεγαλύτερης ηλικίας bulk carriers του στόλου της, και την ένταξή τους στην εταιρεία  OceanPal Inc, η οποία θα λειτουργεί σαν εταιρεία holding και η οποία έχει κάνει αίτηση να ενταχθεί στον Nasdaq, ανακοίνωσε η Diana Shipping.

Η μεταβίβαση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 9 Νοεμβρίου 2021, υπό την προϋπόθεση έγκρισης της εισαγωγής της OceanPal Inc στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια κίνηση που θα δώσει την ευκαιρία στους μετόχους της εταιρείας να επωφεληθούν από τα πολύ καλά επίπεδα της spot ναυλαγοράς. 

Σχολιάζοντας τη απόφαση για spin-off, η διευθύνουσα σύμβουλος της Diana, κ. Σεμείρμαμης  Παληού, δήλωσε: «Η απόσπαση του 100% των κοινών μετοχών της OceanPal Inc., αντιπροσωπεύει μια σημαντική απόδοση αξίας στους μετόχους μας αντανακλώντας την ικανότητα της εταιρείας να αξιοποιήσει την ισχυρή αγορά χύδην ξηρού  φορτίου.

Η διοίκηση της Diana Shipping πιστεύει ότι η μια ξεχωριστή, δημόσια διαπραγμάτευσης εταιρείας με πλοία χύδην ξηρού φορτίου που επικεντρώνεται σε παλαιότερα πλοία με μικρότερη διάρκεια ναυλώσεων θα ενισχύσει περαιτέρω την αξία των μετόχων παρέχοντας μεγαλύτερη έκθεση στη βραχυπρόθεσμη αγορά ναυλώσεων, ενώ θα επιτρέψει στην Diana Shipping να συνεχίσει να επικεντρώνεται στην πειθαρχημένη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Ταυτόχρονα, το μέρισμα σε μετρητά 0,1 δολάρια ΗΠΑ για αυτό το τρίμηνο αντιπροσωπεύει μια ισχυρή ένδειξη της ικανότητας της εταιρείας να καταβάλλει μερίσματα σε τριμηνιαία βάση».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα