Τέλος στην αντιδικία Apple και Cisco για το όνομα «iPhone»

Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2007 08:46

ΣΥΜΦΩΝΙΑ να μοιραστούν το σήμα «iPhone», έκλεισαν Cisco Systems Inc. και Apple Inc., αποσύροντας τη μήνυση της Cisco για καταπάτηση του κατατεθέντος σήματος.

Η συμφωνία, επιτρέπει στις δύο εταιρείες να χρησιμοποιούν το όνομα «iPhone» και τις κλήσεις για τα προϊόντα τους και να συνεργάζονται μαζί στο μέλλον, σύμφωνα με σημερινή κοινή τους ανακοίνωση.

Ο διακανονισμός θέτει τέλος στη φιλονικία έξι εβδομάδων μεταξύ των γιγάντων και επιτρέπει στην Apple να εφαρμόσει το σχέδιο έναρξη πώλησης της συσκευής αναπαραγωγής μουσικής iPod και του κινητού τηλεφώνου με το σήμα iPhone, τον Ιούνιο. Η απόφαση λαμβάνεται δύο εβδομάδες μετά την αντιδικία δεκαετιών με τους Beatles για τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος και του σήματος της Apple.

H Cisco, η μεγαλύτερη εταιρείας κατασκευής εξοπλισμού δικτύων κομπιούτερ στον κόσμο, ισχυρίστηκε τον μήνα που πέρασε ότι το iPhone της Apple, παραβίασε το σήμα κατατεθέν που κατέχει η Cisco από το 2000. Η Apple, που λανσάρισε τη συσκευή στις 9 Ιανουαρίου στο Σαν Φρανσίσκο, αποκάλεσε τη μήνυση «ανόητη», επειδή το iPhone της διαφέρει από τη σταθερή συσκευή της Cisco για το Internet στο σπίτι.

Οι μετοχές της Apple σημείωσαν άνοδο 3,30 δολ., φθάνοντας στα 89,20 δολ. η μία στο Nasdaq. Πέρυσι, οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 29%. Οι μετοχές της Cisco σημείωσαν απώλειες 28 σεντς, φθάνοντας στα 27,38 δολ. η μία. Το τελευταίο δωδεκάμηνο σημείωσαν άνοδο 40%.

Η Apple προσέγγισε την Cisco για τη χρήση του ονόματος αρκετές φορές πέρυσι και ανακοίνωσε το προϊόν πριν από την επίτευξη μιας συμφωνίας, σύμφωνα με τον γενικό σύμβουλο της Cisco, Mark Chandler στις 10 Ιανουαρίου.

Η Apple ενδέχεται να καθυστερήσει στον Καναδά, όπου η Comwave Telecom Inc. χρησιμοποίησε το σήμα iPhone από το 2004 για να πουλήσει υπηρεσίες επικοινωνιών μέσω Web. Τον Ιανουάριο η εταιρεία είπε ότι κατέθεσε αίτηση κατά της Apple για την ανάληψη του ονόματος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα