Allianz: Αλλαγή της φορολογίας, 57% υψηλότερα κέρδη

Σε συνδυασμό με τις λιγότερες απαιτήσεις για αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2007 10:27

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 57% σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της Ευρώπης, Allianz SE, αποτέλεσμα του κέρδους από τους φόρους, σε συνδυασμό με τις λιγότερες απαιτήσεις για αποζημίωση από φυσικές καταστροφές.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο 1,37 δισ. ευρώ (1,8 δισ. δολ.) από 872 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Μόναχο. Κατά μέσον όρο, 16 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα διαμορφωθούν στο 1,24 δισ. ευρώ.

Χθες η Allianz αύξησε το μερίδιό της στη ρωσική ασφαλιστική εταιρεία Rosno, μετά την προσφορά της τον μήνα που πέρασε να εξαγοράσει μειοψηφία των μετοχών σε γαλλικές και γερμανικές θυγατρικές, καθώς ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής Michael Diekmann αξιοποιεί το πλεονέκτημα λιγότερων απαιτήσεων, για να αποκτήσει έλεγχο σκελών σε όλη την Ευρώπη. Επίσης η εταιρεία έχει σκοπό να μειώσει 8.200 θέσεις εργασίας στο γερμανικό της σκέλος.

Τα καθαρά κέρδη της ασφαλιστικής το τέταρτο τρίμηνο, περιλαμβάνουν έκτακτα κέρδη από φόρους ύψους 500 εκατ. ευρώ, μετά την αλλαγή της φορολογίας των εταιρειών στη Γερμανία.

Οι μετοχές της Allianz σημείωσαν πέρυσι άνοδο 21%, λιγότερη της ανόδου 22% που σημείωσε ο δείκτης του γερμανικού Χρηματιστηρίου, DAX, την ίδια χρονική περίοδο. Οι μετοχές της σημείωσαν υπερδιπλάσια άνοδο από τα 62 ευρώ η μία, όταν ο Diekmann, 52 ετών, ανέλαβε στις 29 Απριλίου του 2003 τη θέση του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή και βρίσκονται 1,2% υψηλότερα από την έναρξη του έτους, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της, να ανέρχεται σε 67,7 δισ. ευρώ.

Η Allianz σχεδιάζει να αυξήσει το μέρισμα στα 3,80 ευρώ ανά μετοχή, από 2 ευρώ ανά μετοχή που διένειμε τη χρήση του 2005. Πέρυσι, η ασφαλιστική εταιρεία είπε ότι σχεδιάζει αυξήσει το ύψος των κερδών που διανέμει σε μερίσματα, στο 40% τα επόμενα χρόνια, από ποσοστό χαμηλότερο του 20%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα