BAE: Αύξηση κερδών από τις πωλήσεις οχημάτων Bradley για το Ιράκ

Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2007 10:41

ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη, αποτέλεσμα της πώλησης των πολεμικών οχημάτων Bradley στο Ιράκ και μεριδίου στην Airbus SAS, εμφάνισε πέρυσι η μεγαλύτερη κατασκευάστρια όπλων της Ευρώπης, BAE Systems Plc.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο 1,64 δισ. λίρες στερλίνες (3,19 δισ. δολ.) ή 49,2 πένες ανά μετοχή, από 553 εκατ. λίρες ή 17,4 πένες ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Λονδίνο. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν στα 13,8 δισ. λίρες από 12,6 δισ. λίρες. Τα κέρδη της υπερέβησαν τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg και εκτιμούσαν ότι αυτά θα διαμορφωθούν στα 745 εκατ. λίρες Αγγλίας.

Η BAE αγόρασε την United Defense Industries Inc., κατασκευάστρια των οχημάτων Bradley, τον Ιούνιο του 2005, για να καταστεί η έβδομη μεγαλύτερη προμηθεύτρια του Αμερικανικού Πενταγώνου. Τα οχήματα αυτά χρησιμοποιούνται από τους Αμερικανούς στρατιώτες στο Ιράκ. Η εταιρεία, ολοκλήρωσε την πώληση μεριδίου 20% που κατείχε στην Airbus, αντί ποσού 2,75 δισ. ευρώ (3,6 δισ. δολ.) τον Οκτώβριο του 2006, θέτοντας τέλος σε μία συνεργασία 27 ετών με την European Aeronautic, Defence & Space Co.

Οι μετοχές της BAE σημείωσαν άνοδο 1,8% το τελευταίο δωδεκάμηνο, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 1,43 δισ. λίρες στερλίνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα