Ο καιρός «απαλύνει» την έκρηξη στις τιμές του φυσικού αερίου

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 11:57
UPD:12:04
REUTERS/Henry Nicholls

Οι τιμές του φυσικού αερίου έπεσαν στην Ευρώπη «παρασυρμένες» από τις καιρικές συνθήκες με τον ήπιο και θυελλώδη καιρό να προσφέρει κάποια ανακούφιση στην τεταμένη ενεργειακά κατάσταση της περιοχής.

Οι υψηλές θερμοκρασίες αυτής της περιόδου θα μετριάσουν τις επιπτώσεις από την πίεση που προκαλεί η χαμηλή προσφορά ενέργειας και οι χαμηλές προμήθειες από τη Ρωσία, την ώρα που τα φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου εκτρέπονται στην Ασία.

Οι ανεμογεννήτριες τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στη Γερμανία είναι έτοιμες να παράγουν περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από ποτέ την Πέμπτη.

«Από τον Νοέμβριο, και για κάθε μήνα που είναι πιο ζεστός από το κανονικό, τα παγκόσμια ισοζύγια φυσικού αερίου θα χαλαρώνουν οριακά, συμβάλλοντας στην εκτόνωση ενός μεγάλου μέρους του πρόσφατου ράλι τόσο στις τιμές του φυσικού αερίου όσο και του πετρελαίου», ανέφερε η JP Morgan Chase.

Οι θερμοκρασίες στη βορειοδυτική Ευρώπη προβλέπονται μέχρι την Πέμπτη πολύ πάνω από την εποχή και θα είναι σε μεγάλο βαθμό πάνω ή κοντά στα κανονικά επίπεδα μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, σύμφωνα με την πρόβλεψη της The Weather στο Bloomberg.

Τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του προηγούμενου μήνα υποχώρησαν κατά 3,7% στα 90,49 ευρώ τη μεγαβατώρα. Τα προθεσμιακά συμβόλαια του Ηνωμένου Βασιλείου υποχώρησαν κατά 8% στις 218,43 πένες στερλίνας ανά θερμική μονάδα. Οι τιμές για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης άνθρακα και τη γερμανική ενέργεια μειώθηκαν επίσης.

Η γερμανική αιολική παραγωγή προβλέπεται να ξεπεράσει τα 52 γιγαβάτ την Πέμπτη, ενώ τα βρετανικά αγροκτήματα ενδέχεται να παράγουν περισσότερα από 17 γιγαβάτ, σύμφωνα με το Bloomberg Models.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η προβλεπόμενη ζήτηση φυσικού αερίου για την Τρίτη είναι κάτω από τον μέσο όρο της πενταετίας, ενώ ο αέρας παρέχει σχεδόν το ένα τρίτο της παραγωγής ενέργειας, με το μερίδιο του φυσικού αερίου στο 39%, σύμφωνα με τα στοιχεία του National Grid.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα