Toll Brothers: Aκύρωση αγοράς κατοικιών, χαμηλότερα κέρδη

Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2007 13:52

ΜΕΙΩΣΗ 67% σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής κατοικιών πολυτελείας των ΗΠΑ, Toll Brothers Inc., καθώς οι αγοραστές δίστασαν να αποκτήσουν σπίτι και η εταιρεία απαξίωσε την αξία μέρους της ιδιοκτησίας της.

Τα καθαρά κέρδη τους τρεις μήνες που έληξαν στις 31 Ιανουαρίου, μειώθηκαν στα 54,3 εκατ. δολ. ή 33 σεντς ανά μετοχή, από 163,9 εκατ. δολ. ή 98 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Τα έσοδα, μειώθηκαν 19%, φθάνοντας στο 1,09 δισ. δολάρια.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Robert Toll, μείωσε την κυριότητα σε ακίνητα, καθώς η ζήτηση για τις κατοικίες που κατασκευάζει υποχωρεί, τη στιγμή που η τιμή τους είναι τρεις φορές υψηλότερη από τη μέση τιμή κατοικιών σε εθνικό επίπεδο. Οι δυνητικοί αγοραστές κατοικιών περιμένουν καθώς η αξία κατοικιών θα υποχωρήσει ή οι τιμές τους θα μειωθούν σύντομα.

Ωστόσο τα κέρδη υπερέβησαν τις προβλέψεις των 14 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg. Η Toll Brothers προβλεπόταν να εμφανίσει κέρδη 27 σεντς ανά μετοχή το τρίμηνο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι 436 πελάτες της, ποσοστό 30%, ακύρωσε συμβόλαια αγοράς κατοικιών το πρώτο τρίμηνο, λιγότεροι από τους 585, ποσοστό 37%, τους τρεις προηγούμενους μήνες. Πριν από ένα έτος οι ακυρώσεις συμβολαίων ήταν 151. Η καθαρή μείωση ήταν 33%, στα 1.027 συμβόλαια. Συνήθως οι ακυρώσεις συμβολαίων της εταιρείας είναι στο 7%.

Οι μετοχές της Toll, σημείωσαν χθες στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης, απώλειες 6 σεντς, φθάνοντας στα 32,86 δολ. η μία. Το τελευταίο εξάμηνο υποχώρησαν σε ποσοστό 30%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα