Η Siemens προετοιμάζει το spin-off της LDA, που θα επηρεάσει 7.000 υπαλλήλους παγκοσμίως

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 11:43
UPD:11:46
REUTERS/Arnd Wiegmann

Η Siemens ετοιμάζει έναν διαχωρισμό των μεγάλων εφαρμογών κίνησης (LDA), ανακοίνωσε τη γερμανική εταιρεία μηχανικής και τεχνολογίας τη Δευτέρα, επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Ο διαχωρισμός της μονάδας, η οποία παράγει ηλεκτρικά συστήματα βαρέως τύπου για πλοία, ορυχεία και ελαιοτριβεία, είναι το πρώτο βήμα για την εκποίηση, ανέφερε τη Handelsblatt τη Δευτέρα. Περισσότεροι από 7000 εργαζόμενοι της Siemens σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων περίπου 2200 στη Γερμανία, θα επηρεαστούν από την κίνηση, ανέφερε η Handelsblatt, επικαλούμενη πηγές της εταιρείας.
 
Η μονάδα είναι μέρος των λεγόμενων επιχειρήσεων χαρτοφυλακίου της Siemens - λειτουργίες τις οποίες η εταιρεία θέλει είτε να βελτιώσει είτε να ξεπουλήσει στο μέλλον.

«Η LDA είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην αγορά και βρίσκεται σε ισχυρή θέση συνολικά και έχει αποδώσει πολύ καλά τους τελευταίους μήνες», δήλωσε εκπρόσωπος της Siemens. «Αποφασίσαμε τώρα να χωρίσουμε τις δραστηριότητες του LDA σε ξεχωριστές νομικές οντότητες. Θέλουμε να δώσουμε σε αυτήν την επιχείρηση επιπλέον αυτονομία και επιχειρηματική ελευθερία, έτσι ώστε να μπορεί να εστιάσει πιο έντονα στις αγορές και τους πελάτες της.»

Η εταιρεία αρνήθηκε να δώσει οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης. Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει περαιτέρω επιλογές για την επιχείρηση και εάν το spin-off ήταν ένα προοίμιο για την εξεύρεση συνεργάτη για την LDA ή την πλήρη πώληση της επιχείρησης.

Η κίνηση αυτή θα ήταν το τελευταίο μέρος της αναδιαμόρφωσης της Siemens υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Ρόναλντ Μπους, ο οποίος έχει επικεντρωθεί σε ψηφιακές και αγορές λογισμικού από τότε που ανέλαβε την ευθύνη στην εταιρεία με έδρα το Μόναχο τον Φεβρουάριο.

Η Siemens έχει επικεντρωθεί στην αυτοματοποίηση εργοστασίων, τη μεταφορά και την τεχνολογία κατασκευής τα τελευταία χρόνια, και έχει εξέλθει από τομείς όπως οι ιατρικές συσκευές και η παραγωγή ενέργειας με τη χρήση των Siemens Healthineers και Siemens Energy.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα