ΥΠΑΝ: Σταθμός στα ενεργειακά ο διαγωνισμός από το ΔΕΣΜΗΕ

Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2007 17:56

«Ο σημερινός διαγωνισμός από το ΔΕΣΜΗΕ για την κατασκευή της πρώτης ιδιωτικής μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/02/22/1305053.htm στο νότιο Σύστημα της Χώρας, αποτελεί σταθμό στα ενεργειακά μας ζητήματα.

Η συμμετοχή όλων των επενδυτών που κατέχουν τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία, άδειες, σε συνεργασία και με διεθνούς εμβέλειας ευρωπαϊκούς ενεργειακούς ομίλους υποδηλώνει με τον πλέον σαφή τρόπο την εμπιστοσύνη της επιχειρηματικής κοινότητας στη νέα ενεργειακή πολιτική.

Η απελευθέρωση με κανόνες της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας θα έχει ως αποτέλεσμα την προσέλκυση επενδύσεων ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, τη δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας τόσο στο στάδιο της κατασκευής, όσο και της λειτουργίας τους, αλλά και τη διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της χώρας.

Παράλληλα, με τις ιδιωτικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στο χώρο της ενέργειας, η ΔΕΗ θα συνεχίσει και στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγχώρια ενεργειακά ζητήματα. Επισημαίνω ότι η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ουσιαστικά, ολοκληρώνεται την 1η Ιουλίου του 2007, όταν όλοι οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων και των οικιακών, θα έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής προμηθευτή», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Δ. Σιούφας.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης Νίκος Στεφάνου τόνισε το σημαντικό ενδιαφέρον που συγκέντρωσε και ο διαγωνισμός για τη Βεύη, όπου ανοίγουν οι προσφορές στις 27 Φεβρουαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα