Tσιτουρίδης: Η ηλικία συνταξιοδότησης είναι υπόθεση του κάθε κράτους-μέλους της Ε.Ε.

Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2007 20:18

Ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Σάββας Τσιτουρίδης, ο οποίος εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Συμβούλιο Απασχόλησης της Ε.Ε., διεμήνυσε πως η ηλικία συνταξιοδότησης «ήταν και θα παραμείνει υπόθεση του κάθε κράτους και θα καθορίζεται στη βάση των κοινωνικών και οικονομικών δυνατοτήτων, ιδιαιτεροτήτων και παραμέτρων της κάθε χώρας».

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για ένα «ορθολογικό και κοινωνικά δίκαιο» ελληνικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, θα ξεκινήσουν μετά τις προσεχείς εκλογές, διατηρώντας τα βασικά χαρακτηριστικά του συστήματος: δημόσιος, υποχρεωτικός και αναδιανεμητικός.

Εξάλλου, ο υπουργός Απασχόλησης δεσμεύτηκε ότι οι κοινωνικές δαπάνες στην Ελλάδα θα φτάσουν μέσα στην επόμενη πενταετία τουλάχιστον το 27% του ΑΕΠ, έναντι 26% του ΑΕΠ που ισχύει σήμερα, πλησιάζοντας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ο οποίος βρίσκεται 27,6% του ΑΕΠ. Ο κ. Τσιτουρίδης συμπλήρωσε πως «η θέσπιση μιας αξιοπρεπούς κατώτατης εθνικής σύνταξης» αποτελεί μια σημαντική πολιτική που θα αρχίσει μετά το 2008.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα