Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα του έτους το αργό

Mετά την υποχώρηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2007 07:02

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση, κοντά στα υψηλότερα επίπεδα του έτους, διαπραγματεύθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, μετά την έκθεση που έδειξε ότι αποθέματα καυσίμων στις ΗΠΑ, υποχώρησαν την εβδομάδα που πέρασε, καθώς τα διϋλιστήρια έκλεισαν μονάδες.

Τα αποθέματα διϋλισμένων καυσίμων, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου θέρμανσης και του ντήζελ, υποχώρησαν 5 εκατ. βαρέλια, ποσοστό 3,8%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη υποχώρηση από τον Σεπτέμβριο του 2005, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ και τα ευρωπαϊκά κράτη θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν το θέμα με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι οι προμήθειες από τη Μέση Ανατολή ενδέχεται να διαταραχθούν.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Απριλίου, διαπραγματεύθηκε στα 60,88 δολ. το βαρέλι, 7 σεντς χαμηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 11:46 π.μ. στη Σιγκαπούρη, τοπική ώρα.

Χθες, τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 88 σεντς, ποσοστό 1,5%, φθάνοντας στα 60,95 δολ. το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 29 Δεκεμβρίου του 2006.

Τα διϋλιστήρια πετρελαίου στις ΗΠΑ λειτούργησαν με το 85,2% της δυναμικότητάς τους την εβδομάδα που έληξε στις 16 Φεβρουαρίου, τη χαμηλότερη, από τον Μάρτιο του 2006. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν ότι αυτά θα λειτουργήσουν με το 86,9% της δυναμικότητάς τους.

Τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν 3,04 εκατ. βαρέλια, φθάνοντας στα 222,1 εκατ., σύμφωνα με το υπουργείο Ενεργείας.

Τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και η Γερμανία θα συναντηθούν στις 26 Φεβρουαρίου στο Λονδίνο για να συζητήσουν την δεύτερη επιβολή κυρώσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του Νίκολας Μπερνς, υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα