Rio Tinto: Προς επένδυση 2 δισ. δολ. σε έργο νικελίου στην Ινδονησία

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2007 11:14

ΠΟΣΟΝ 2 δισ. δολ., διπλάσιο της προηγούμενης εκτίμησης, ενδέχεται να επενδύσει η τρίτη σε μέγεθος μεταλλουργία στον κόσμο, Rio Tinto Group, στη δημιουργία το πρώτου έργου νικελίου στην Ινδονησία, για να καλύψει τη ζήτηση από τις χαλυβουργίες της Κίνας.

«Ακόμη διαπραγματευόμαστε με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη της Ινδονησίας», ανέφερε ο Ian Head, εκπρόσωπος της Rio στη Μελβούρνη, συμπληρώνοντας: «Οταν υπάρξει συμφωνία η Rio θα ξεκινήσει μελέτη σκοπιμότητας για το κόστος του έργου, που μπορεί να στοιχίσει έως 2 δισ. δολ.».

Οι εταιρείες παραγωγής νικελίου προχωρούν σε έργα στην Ασία καθώς οι τιμές αναρριχήθηκαν στα ύψη αυτόν τον μήνα, εν μέσω ανησυχιών για τον περιορισμό των προμηθειών, που δεν ταιριάζουν στη ζήτηση. Η BHP Billiton Ltd., η μεγαλύτερη μεταλλουργία στον κόσμο ενδέχεται να επενδύσει έως 1,5 δισ. δολ. σε έργο νικελίου στις Φιλιππίνες, σύμφωνα με σημερινό αξιωματούχο της κυβέρνησης.

Οι μετοχές της Rio που εδρεύει στο Λονδίνο, σημείωσαν άνοδο 30 σεντς, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 77,60 δολ. Αυστραλίας η μία στο Χρηματιστήριο της χώρας, στις 4:10 μ.μ., ώρα Σύδνεϋ. Οι μετοχές της BHP σημείωσαν άνοδο 16 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 28,94 δολ. Αυστραλίας η μία.

Τα συμβόλαια του νικελίου σημείωσαν άνοδο 35% το τελευταίο εξάμηνο, ενώ τα αποθέματα του μετάλλου που ελέγχονται από το London Metal Exchange (LME), μειώθηκαν από την έναρξη του έτους. Το νικέλιο χρησιμοποιείται στην παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα, οι πωλήσεις του οποίου αυξάνονται ιδιαίτερα στην Κίνα, τη μεγαλύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα