Το Ντουμπάι παρασύρθηκε στο χάος της εφοδιαστικής αλυσίδας

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 12:25
UPD:12:25

Το Ντουμπάι θα περιορίσει την εισαγωγή της μεταφοράς εμπορευμάτων (Cargo) στον διεθνή αερολιμένα του από την Τρίτη και για έξι ημέρες, σε μια προσπάθεια να διαχειριστεί τις εκκρεμότητες που έχει προκαλέσει ο «εξαιρετικά υψηλούς» όγκος εισερχόμενων αποστολών.

Η Dnata, ο πάροχος υπηρεσιών διακίνησης φορτίου του κρατικού αερομεταφορέα Emirates, δήλωσε ότι οι περιορισμοί θα περιλαμβάνουν επίσης τα φορτία διαμετακόμισης που ταξιδεύουν σε άλλους προορισμούς στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Θα εξαιρεθούν όμως ορισμένες κατηγορίες βασικών εμπορευμάτων.

«Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε όλο το εικοσιτετράωρο για την εκκαθάριση των εκκρεμών φορτίων στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, που προκαλούνται από τον εξαιρετικά μεγάλο όγκο εισερχόμενων φορτίων στο Ντουμπάι και θα προσπαθήσουμε να ξαναρχίσουμε τις κανονικές μας εργασίες το νωρίτερο», δήλωσε η Dnata στους Financial Times. «Ζητούμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία προκλήθηκε στους πελάτες μας σε αυτό το πρωτοφανές διάστημα», πρόσθεσε.

Τα στελέχη αρμόδια για τα logistics υποστήριξαν ότι  το «μπλόκο» των φορτίων οφείλεται στην έλλειψη εργατικού δυναμικού, λέγοντας ότι προσφέρεται νέο εκπαιδευμένο προσωπικό για να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο όγκο.

Το Ντουμπάι, ένας περιφερειακός εμπορικός, τουριστικός και χρηματοπιστωτικός κόμβος, παρασύρθηκε στο παγκόσμιο χάος της εφοδιαστικής αλυσίδας δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της έκθεσης Expo 2020 που είχε αναβληθεί. Στην έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Μαρτίου, συμμετέχουν 192 χώρες.

Το Εμιράτο του Κόλπου, το οποίο κράτησε την οικονομία του πιο ανοιχτή από άλλα χώρες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, γνώρισε απότομη ανάκαμψη τους τελευταίους μήνες με την εισροή πλούσιων επενδυτών να «αρπάζουν» πολυτελή ακίνητα.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα