Cosmote - Cosmoholding Cyprus: Aίτημα εξαγοράς των υπολοίπων μετοχών της Γερμανός

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2007 18:29
UPD:18:32

Aίτημα για την έγκριση του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze out) των υπολοίπων μετοχών της ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ (ΓΕΡΜΑΝΟΣ), δηλαδή 518.241 μετοχές (ή ποσοστό κατά προσέγγιση 0,63%), υπέβαλε σήμερα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η κατά 90% θυγατρική της COSMOTE, COSMOHOLDING CYPRUS LIMITED (COSMOHOLDING).

Σημειώνεται ότι μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασής της στις 29 Δεκεμβρίου 2006, το ποσοστό συμμετοχής της COSMOHOLDING στη ΓΕΡΜΑΝΟΣ ανερχόταν σε περίπου 98,99% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας κατά την ημερομηνία εκείνη, ενώ στις 22.02.2007 το ποσοστό αυτό ανερχόταν σε περίπου 99,37% του συνόλου των υφιστάμενων δικαιωμάτων ψήφου.

Υπενθυμίζεται ότι η περίοδος άσκησης του "δικαιώματος εξόδου" των μετόχων της ΓΕΡΜΑΝΟΣ λήγει στις 22 Μαρτίου 2007.

Τέλος, στις 9 Φεβρουαρίου 2007 συνεδρίασε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΓΕΡΜΑΝΟΣ και ενέκρινε την υποβολή αιτήματος προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη διαγραφή των μετοχών της εταιρείας από την Αγορά Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ακολούθως η Γερμανός ανακοίνωσε πως ενημερώθηκε εγγράφως από την Cosmoholding Cyprus ότι η τελευταία υπέβαλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αίτημα για άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze out) των υπολοίπων μετοχών της Γερμανός με τίμημα ίσο με το αντάλλαγμα της Δημόσιας Πρότασης, δηλαδή 19 ευρώ ανά μετοχή, τοις μετρητοίς, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Σημειώνεται ότι από το τίμημα των 19 ευρώ ανά μετοχή θα αφαιρεθούν δικαιώματα υπέρ του Κ.Α.Α., τα οποία ανέρχονται σε ποσοστό 0,08% επί της αξίας της μεταβίβασης και βαρύνουν τους μετόχους της Γερμανός.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα