Ericsson: Μεγαλύτερη της Arris προσφορά για την Tandberg TV

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2007 10:21
UPD:10:23

ΠΡΟΣΦΟΡΑ 9,8 δισ. κορώνες (1,4 δισ. δολ.) σε μετρητά, έκανε η Ericsson AB, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής υλικού ασύρματων δικτύων στον κόσμο για την απόκτηση της νορβηγικής Tandberg Television ASA, υπερβαίνοντας την ανταγωνιστική προσφορά της Arris Group Inc.

Η Εricsson με έδρα τη Στοκχόλμη προσφέρει σε μετρητά 106 νορβηγικές κορώνες για κάθε μία μετοχή της Tandberg, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Η προσφορά είναι περίπου 10% υψηλότερη της προσφοράς 1,2 δισ. δολ. που έκανε η Arris τον Ιανουάριο για την Tandberg Television, σύμφωνα με την Ericsson.

Οι υποψήφιοι εξαγοράς της Tandberg Television θα αποκτήσουν περισσότερο από το 1/ 4 της παγκόσμιας αγοράς παραγωγής βίντεο. Η Tandberg Television, στης οποίας τους πελάτες περιλαμβάνεται η γερμανική Deutsche Telekom AG ανταγωνίζεται με την Harmonic Inc. και την Tut Systems Inc.

«Η κυρίαρχη τεχνολογία της Tandberg στην τηλεόραση και η πελατειακή της βάση, σε συνδυασμό με την δική μας παγκόσμια ισχυρή παρουσία στα δίκτυα IP και IMS, θα δημιουργήσουν έναν κυρίαρχο παίκτη στις δικτυακές λύσεις μέσων», ανέφερε ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Ericsson, Carl-Henric Svanberg.

H Ericsson θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι, για το θέμα της εμπορικής συναλλαγής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα