Scor: 2,5 δισ. δολ. για την εξαγορά της Converium

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2007 10:38

ΣΧΕΔΙΑ επιθετικής προσφοράς για την εξαγορά της Converium Holding AG ανακοίνωσε ότι κάνει η Scor SA, η μεγαλύτερη εταιρεία αντασφαλίσεων της Γαλλίας, η οποία αξιολογεί την ελβετική ανταγωνίστριά της στα 3,1 δισ. ελβετικά φράγκα (2,5 δισ. δολ.).

Η Scor σχεδιάζει να προσφέρει 4 ελβετικά φράγκα (3,25 δολ.) σε μετρητά και 0,5 νέα μετοχή της Scor, για κάθε μία μετοχή της Converium, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Παρίσι. Η προσφορά, αξιολογεί την Converium στα 21,11 ελβετικά φράγκα ανά μετοχή, βάσει του κλεισίματος των μετοχών της στις 16 Φεβρουαρίου, τελευταία ημέρα πριν δημοσιοποιηθεί η προσέγγιση για εξαγορά, σύμφωνα με την Scor. Oι μεγαλύτεροι μέτοχοι της Converium, στηρίζουν την εξαγορά, σύμφωνα με την Scor.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Scor, Denis Kessler, είπε τον Νοέμβριο ότι η εταιρεία του σχεδιάζει περισσότερες εξαγορές, μετά την περυσινή εξαγορά της γερμανικής ανταγωνίστριάς της, Revios Ruckversicherung AG, για να δημιουργήσει την τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία αντασφαλίσεων.

Η Scor είπε ότι θα ανακοινώσει την προσφορά στις 2 Απριλίου και πως η περίοδος προσφοράς θα ξεκινήσει από τις 18 Απριλίου έως την 1η Ιουνίου.

Η Scor επιθυμεί να αποκτήσει τουλάχιστον το 50,01% της Converium. Η γαλλική εταιρεία κατέχει ήδη 12,2 εκατ. μετοχές της Converium και επιλογή για επιπλέον 36,1 εκατ. μετοχές της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα