Κέρδη σημειώνει ο χαλκός στο Λονδίνο

Καθώς επέστρεψαν από τις διακοπές οι αγοραστές στην Κίνα
Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2007 11:35

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε ο χαλκός στο Λονδίνο, καθώς φαίνεται ότι η ζήτηση από τους αγοραστές στην Ασία για το μέταλλο που χρησιμοποιείται σε αγωγούς και καλώδια θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, όταν θα επιστρέψουν στην αγορά μετά από τις διακοπές μιας εβδομάδας.

Τα συμβόλαια του χαλκού στη Σαγκάη σημείωσαν την ημερήσια επιτρεπτή άνοδο 4%, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα επτά εβδομάδων, καθώς άρχισαν οι συναλλαγές μετά τις διακοπές για τον εορτασμό του Νέου Ετους της Σελήνης. Οι εισαγωγές χαλκού και των προϊόντων του, σημείωσαν άνοδο στην Κίνα, τη μεγαλύτερη χώρα χρήσης του μετάλλου στον κόσμο και σε ποσοστό 44% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελωνείων της χώρας στις 12 Φεβρουαρίου. Τα τελωνεία θα ανακοινώσουν τα στοιχεία εισαγωγής επεξεργασμένου χαλκού στις 28 Φεβρουαρίου.

Ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες στο London Metal Exchange (LME), σημείωσαν άνοδο 39 δολ., ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 6.345 δολ. ο τόνος, στις 8:53 π.μ., τοπική ώρα. Την εβδομάδα που πέρασε ο χαλκός σημείωσε άνοδο 8,6%, τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Ιούλιο του 2006.

Οι τιμές του μετάλλου στον Λονδίνο ενδέχεται να αυξηθούν αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg την εβδομάδα που πέρασε. Από τους 25 ανθρώπους που ρωτήθηκαν, 21 προέβλεψαν ότι ο χαλκός θα σημειώσει άνοδο, τρεις προέβλεψαν πτώση και ένας προέβλεψε ελαφρά διαφοροποίηση των τιμών.

Μεταξύ των λοιπών μετάλλων που διαπραγματεύονται στο LME, το νικέλιο σημείωσε άνοδο 200 δολ., φθάνοντας στα 41.000 δολ. ο τόνος, το αλουμίνιο σημείωσε άνοδο 15 δολ., φθάνοντας στα 2.900 δολ., ο ψευδάργυρος κέρδισε 70 δολ., φθάνοντας στα 3.670 δολ., ο μόλυβδος σημείωσε άνοδο 10 δολ., φθάνοντας στα 1.930 δολ. ο τόνος και ο κασσίτερος κέρδισε 125 δολ., φθάνοντας στα 13.600 δολ. ο τόνος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα