Cosmote: Μοχλός ανάπτυξης η Ρουμανία

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2007 14:27

«Η Ρουμανία θα διαδραματίσει μεγάλο ρόλο στη μελλοντική μας ανάπτυξη, είναι η μεγαλύτερη αγορά μας», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Cosmote, Ηλίας Φωτιάδης, σε συνέντευξή του στο Reuters. «Yπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης εκεί όσον αφορά την αγορά τηλεπικοινωνιών, αλλά και την οικονομία».

«Σε όλες τις χώρες, η Γερμανός έπαιξε καταλυτικό ρόλο όσον αφορά στην αύξηση της συνδρομητικής μας βάσης σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2006», είπε ο κ. Φωτιάδης. «Υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης που θα δούμε τα επόμενα τρίμηνα και χρόνια».

Ο κ. Φωτιάδης προέβη στην εκτίμηση ότι «η Ρουμανία θα κάνει τη διαφορά τα επόμενα πέντε χρόνια. Μεσοπρόθεσμα στοχεύουμε σε 2-2,5 εκατ. πελάτες εκεί. Στοχεύουμε τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της ρουμανικής θυγατρικής να είναι θετικά εντός του 2008».

Ο οικονομικός διευθυντής της Cosmote δήλωσε ότι η Γερμανός θα αποτελέσει τον μοχλό ανάπτυξης της συνδρομητικής βάσης και πρόσθεσε ότι έχει μεγάλο δίκτυο και τα καλύτερα ανεξάρτητα καταστήματα σε αυτές τις χώρες. «Θα είναι το όχημά μας για την απόκτηση συνδρομητών».

Η Cosmote δεν αποκλείει επίσης το ενδεχόμενο να επεκταθεί περαιτέρω στην περιοχή, σε χώρες όπως η Σερβία, όπου η μητρική, ο ΟΤΕ , κατέχει ποσοστό 20% στην Telecom Srbija.

«To ενδιαφέρον μας στη Σερβία σε αυτό το σημείο συνδέεται με τις κινήσεις του ΟΤΕ. Οποιαδήποτε εξέλιξη αναφορικά με την Telecom Srbija και τη θυγατρική της στην κινητή τηλεφωνία θα μας ενδιέφερε», είπε ο κ. Φωτιάδης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα