Αμετάβλητες οι ευρωπαϊκές μετοχές στην έναρξη των συναλλαγών

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 10:49
UPD:10:51
REUTERS/STAFF

Σχεδόν αμετάβλητες ήταν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα καθώς η αύξηση των τιμών των εμπορευμάτων προσέφερε στήριξη στις μετοχές των εταιρειών πετρελαίου και εξόρυξης, αν και η νευρικότητα για τον πληθωρισμό και τις επικείμενες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων επηρέαζαν το κλίμα στην αγορά.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,1% στην αρχή της συνεδρίασης, με τις μετοχές ταξιδίων και αναψυχής να σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,28% στις 15.163 μονάδες. Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,21%. Ο γαλλικός CAC διαπραγματεύεται με απώλειες 0,27% στις 6.543 μονάδες. Ο δείκτης FTSE στο χρηματιστήριο του Μιλάνου σημειώνει πτώση 0,18%.

Ωστόσο, η άνοδος στις τραπεζικές μετοχές και στις μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τα εμπορεύματα, όπως αυτές της ενέργειας και της εξόρυξης, βοήθησε να περιοριστούν οι απώλειες.

Το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσε άλμα άνω του 1,5% στα 83,59 δολάρια το βαρέλι, καθώς η ενεργειακή κρίση που πλήττει τις μεγάλες οικονομίες δεν φαίνεται να αποκλιμακώνεται.

Εν τω μεταξύ, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το αμερικανικό Κογκρέσο θα δώσει το πράσινο φως στην εφαρμογή του παγκόσμιου ελάχιστου συντελεστή φορολογίας εταιρειών που συμφωνήθηκε από 136 χώρες.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα