Ερωτήματα στο Σ. Τσιτουρίδη για το ΙΚΑ

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2007 21:16

Ερώτηση για το ΙΚΑ και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κατέθεσε η Μαρία Δαμανάκη, Υπεύθυνη Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ.

«Ολες οι προβλέψεις συγκλίνουν πως το ΙΚΑ για πρώτη φορά φέτος θα παρουσιάσει έλλειμμα. Το έλλειμμα αυτό οφείλεται κυρίως στην υποχρηματοδότησή του (1,2 εκ. ευρώ), στην ανεξέλεγκτη αύξηση των δαπανών του κλάδου υγείας, και τις χαριστικές ρυθμίσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις και τεχνικές εταιρείες. Σε όλα αυτά προστέθηκαν το τελευταίο διάστημα σοβαρές καταγγελίες για ακυρώσεις διαγωνισμών λόγω παρατυπιών, καθώς και πληροφορίες για ρευστοποίηση ομολόγων του Ι.Κ.Α., αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, για την κάλυψη τρεχουσών αναγκών.

Στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ να δημοσιοποιηθεί ο κατάλογος όλων των προμηθειών του Ι.Κ.Α. και όλων των στοιχείων που τις αφορούν, μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τον θάνατο του Γ. Βαρθολομαίου, ο Υπουργός Απασχόλησης ενώ στην αρχή υποσχέθηκε δημοσιότητα, στη συνέχεια προσπαθεί να ξεχάσει το θέμα.

Εκωφαντική ήταν και η σιωπή του Υπουργού στο αίτήμα του ΠΑΣΟΚ για τη διενέργεια ελέγχου στις προμήθειες του Ι.Κ.Α. από το Σώμα Ελεγκτών της Δημόσιας Διοίκησης.

Στις σαφείς πληροφορίες για ρευστοποίηση ομολόγων του Ι.Κ.Α. αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, επίσης, ο Υπουργός Απασχόλησης, αποφεύγει να απαντήσει συγκεκριμένα , νίπτει τας χείρας του και παραπέμπει στη διοίκηση του Ι.Κ.Α.»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα