Τρίτη ημέρα απωλειών για το δολάριο

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2007 08:03

ΠΤΩΤΙΚΑ, για τρίτη ημέρα, κινήθηκε το δολάριο έναντι του γιέν, πριν από τις εκθέσεις στις ΗΠΑ που ενδέχεται να δείξουν μείωση των παραγγελιών διαρκών καταναλωτικών αγαθών, σε συνδυασμό με την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Επίσης το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματεύθηκε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα οκτώ εβδομάδων έναντι του ευρώ, καθώς εικάζεται ότι το πλεονέκτημα των επιτοκίων έναντι των αντίστοιχων στην Ευρωζώνη θα συνεχίσει να συρρικνώνεται.

Το δολάριο υποχώρησε στα 120,43 γιέν στις 2 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, από 120,66 που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Το ιαπωνικό νόμισμα προβλέπεται να ανατιμηθεί 4,5% τον επόμενο μήνα, καθώς τα καλύτερα οικονομικά στοιχεία θα ωθήσουν στην επίσπευση της αύξησης των επιτοκίων δανεισμού, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ABN Amro Holding NV.

Το δολάριο διαπραγματεύθηκε στο 1,3181 έναντι του ευρώ, από 1,3188 που ήταν χθες. Υποχώρησε έως το 1,3205, κάτω από το 1,3200 για πρώτη φορά από τις 3 Ιανουαρίου.

Το ευρώ ενδέχεται να κινηθεί ανοδικά καθώς εικάζεται ότι έκθεση αυτήν την εβδομάδα θα δείξει ότι οι τιμές καταναλωτή στην Ε.Ε. αυξάνονται αρκετά γρήγορα, δικαιολογώντας τα υψηλότερα επιτόκια, που αυξάνουν την ελκυστικότητα των περιουσιακών στοιχείων στο νόμισμα.

Τον Ιανουάριο ο πληθωρισμός στην Ευρώπη αυξήθηκε 1,9% τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg. Το ευρώ έχει σημειώσει άνοδο 3% έναντι του δολαρίου από τότε που ο πληθωρισμός άρχισε να αυξάνεται από το 1,6% τον Οκτώβριο του 2006. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), επιθυμεί να διατηρήσει τον πληθωρισμό κάτω από το 2%.

Πτωτικά κινήθηκε το δολάριο της Αυστραλίας, τα μέγιστα έναντι του γιέν σε χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας, κατά 0,15%, φθάνοντας στα 95,60 από 95,74. το δολάριο της Ν. Ζηλανδίας σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες έναντι του ιαπωνικού νομίσματος κατά 0,23% φθάνοντας στα 85,47 από 85,66.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα