Η Tesla ξεπερνά για πρώτη φορά τις πωλήσεις BMW 3, Audi A4 και Mercedes C-Class συνολικά

Σάββατο, 09 Οκτωβρίου 2021 16:30
REUTERS/MATTHEW CHILDS

Σοκ για τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες: Τον Σεπτέμβριο, περισσότερα Tesla Model 3 καταχωρήθηκαν στη Γερμανία από ότι  BMW Σειρά 3, Audi A4 και Mercedes C-Class μαζί.

«Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο ανθεί: Το Model 3 της Tesla πωλεί σήμερα καλύτερα από τα γερμανικά αυτοκίνητα premium  με συγκρίσιμους κινητήρες καύσης», γράφει η γερμανική εφημερίδα WirtschaftsWoche .

«Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε περισσότερα αυτοκίνητα από ότι και οι τρεις γερμανικές premium μάρκες στην κατηγορία Model 3», προσθέτει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Αρχής Μεταφορών, τα οποία  είναι διαθέσιμα στη  WirtschaftsWoche, το Model 3 της Tesla καταχωρήθηκε πάνω από 6800 φορές στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο. Αυτό σημαίνει ότι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πούλησε εξίσου καλά με το VW Golf. Η Audi πούλησε να συνολικά μόλις πάνω από 900 μονάδες μοντέλων καύσης A4, S4, RS4, A5, S5 και RS5. 

Η BMW έφερε στην αγορά 3.000 οχήματα της σειράς 3. Σχεδόν 2.200 οχήματα της C-Class και του παρόμοιου μεγέθους CLA της Mercedes είχαν πρόσφατα καταχωρηθεί. Οι τρεις γερμανικές μάρκες premium αυτοκινήτων με τα μοντέλα καύσης πούλησαν συνολικά στην κατηγορία Model 3 σε περίπου 6100 νέες οχήματα. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα