Παντεχνική: Ανάληψη νέων έργων

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2007 14:01

Τον πρώτο από τους τρεις σταθμούς αυτοκινήτων που αναπτύσσει στο δήμο του Βύρωνα Αττικής έθεσε σε λειτουργία η εταιρεία Π&Π Στάθμευση ΑΕ, θυγατρική της Παντεχνική ΑΕ.

Ο εν λόγω σταθμός αναπτύσσεται σε δύο υπόγεια επίπεδα, έχει χωρητικότητα 83 θέσεων στάθμευσης και βρίσκεται μεταξύ των οδών 28ης Οκτωβρίου,Θυμάτων Πολέμου και Β. Αντωνιάδη στην περιοχή Καρέα. Σημειώνεται πως ο σταθμός αυτοκινήτων έχει κατασκευαστεί σε δημοτική κοινόχρηστη έκταση 4 στρεμμάτων, το υπέργειο τμήμα της οποίας έχει μετατραπεί από την Π&Π Στάθμευση ΑΕ σε πλατεία με χώρους πρασίνου, περιπάτου και αναψυχής με παιδική χαρά. Ο σταθμός αυτοκινήτων στη περιοχή Καρέα λειτουργεί σε 24ωρη βάση και για τη λειτουργία του χρησιμοποιεί πλήρως αυτοματοποιημένες διαδικασίες (κάμερα αναγνώρισης οχημάτων, αυτόματη έκδοση εισιτηρίου κτλ). Την διαχείριση του σταθμού ανέλαβε μετά από σχετικό διαγωνισμό η Π&Π Στάθμευση ΑΕ, η οποία ειδικεύεται στην ανάπτυξη, λειτουργία και εκμετάλλευση parking. Υπενθυμίζεται πως η Παντεχνική ΑΕ έχει κατασκευάσει και λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια το σταθμό αυτοκινήτων Central Parking στη Θεσσαλονίκη, δίπλα στην πλατεία της ΧΑΝΘ. Το Central Parking διαθέτει 1.100 θέσεις στάθμευσης και είναι το μεγαλύτερο πλήρως αυτοματοποιημένο parking της χώρας με συνολική επιφάνεια 24.273 τετραγωνικών μέτρων. Επίσης, η κατά 100% θυγατρική εταιρία Σταθμοί Παντεχνική ΑΕ πρόκειται σύντομα να ξεκινήσει τη λειτουργία του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων που αναπτύσσει στον Πειραιά, έργο που ανέλαβε κατόπιν πλειοδοτικού διαγωνισμού που διεξήγαγε ο δήμος Πειραιά. Ο συγκεκριμένος σταθμός θα διαθέτει 371 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων.

Εν τω μεταξύ, το τελευταίο διάστημα η Παντεχνική ΑΕ ανέλαβε ένα νέο έργο, ενώ σύντομα πρόκειται να υπογράψει δύο ακόμη συμβάσεις. Το αντικείμενο των τριών αυτών έργων που αντιστοιχεί στην Παντεχνική ΑΕ είναι συνολικού προϋπολογισμού 46,8 εκατ. ευρώ. Το έργο που ανέλαβε η Παντεχνική ΑΕ σε κοινοπραξία (συμμετοχή 20%) με τις εταιρίες Ηλέκτωρ και Αρση αφορά τη μίσθωση λειτουργίας του αποτεφρωτήρα νοσοκομειακών απορριμμάτων του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ) στο Θριάσειο Πεδίο. Η σύμβαση του έργου, προϋπολογισμού 64 εκατ. ευρώ, είναι επταετούς διάρκειας. Σχετικά με τα προς υπογραφή έργα, το πρώτο εξ αυτών αφορά στην κατασκευή του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στο Γραμματικό. Στο εν λόγω έργο η Παντεχνική ΑΕ συμμετέχει μέσω της θυγατρικής Λάμδα Τεχνική με ποσοστό 72,8%. Στην κοινοπραξία συμμετέχει και η εταιρία Ηλέκτωρ. Ο προϋπολογισμός του έργου, κύριος του οποίου είναι η Περιφέρεια Αττικής, ανέρχεται στο ποσό των 19,43 εκατ. ευρώ και η διάρκεια κατασκευής - δοκιμαστικής λειτουργίας έχει οριστεί στους 21 μήνες. Η επιφάνεια στεγάνωσης του ΧΥΤΑ φτάνει τα 100.000 τ.μ. και η συνολική του χωρητικότητα θα ανέρχεται στα 4 εκατ. κυβικά μέτρα σύμμεικτων αστικών απορριμμάτων. Επιπλέον, η Παντεχνική ΑΕ θα υπογράψει το προσεχές διάστημα και τη σύμβαση για το έργο μελέτης και διαμόρφωσης χώρων φυσικής συνεγκατάστασης τηλεπικοινωνιακών παρόχων σε κτίρια του ΟΤΕ, ύψους 19,85 εκατ. ευρώ. Ο χρόνος περαίωσης του έργου έχει οριστεί στις 280 ημερολογιακές ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα