Ασφαλιστικό: Αντιδράσεις για τις προτάσεις αύξησης των ορίων ηλικίας

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2007 16:40

Υπέρ της αύξησης των ορίων ηλικίας για τους εργαζόμενους που είναι κάτω των 35 ετών, τάχθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το ασφαλιστικό, Νίκος Αναλυτής.

«Δικαιώνεται πλήρως η Γ.Σ.Ε.Ε. που δεν συμμετέχει στην ΟΚΕ. Αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι μια Επιτροπή που επεξεργάζεται αντικοινωνικές λύσεις, διαιρεί την κοινωνία και προσπαθεί να "χαϊδεύει" τα αυτιά των μεγαλύτερων για να μεταφέρει το πρόβλημα στους νέους εργαζομένους. Οσον αφορά την αύξηση των ορίων ηλικίας, μας κοροϊδεύουν ασύστολα γιατί όσο και αν αυξηθούν τα όρια της ηλικίας δεν δίνεται λύση στην βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος γιατί γενικά για κάθε χρόνο αύξησης των ορίων ηλικίας, αναλογικά μόνο ένα εξάμηνο ζωής δίνεται στο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης», σχολίασε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει, στην υπόθεση του Ασφαλιστικού, να πολιτεύεται με την μέθοδο του λαγού. Τρομοκρατεί τους ασφαλισμένους ο κ. Αναλυτής, για να εμφανιστεί σε συνέχεια ο κ. Τσιτουρίδης, να υπερασπισθεί και να διασφαλίσει δήθεν τα συμφέροντα των εργαζομένων... Η κυβέρνηση έχει οδηγήσει τα Ασφαλιστικά Ταμεία σε αδιέξοδο. Σε απόλυτη χειροτέρευση. Δαπανά από τα έτοιμα και υπονομεύει το μέλλον του Ασφαλιστικού Συστήματος», σχολίασε η υπεύθυνη Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα