Συντονισμός στους ελέγχους για τις ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2007 18:05

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αλέξανδρος Κοντός προήδρευσε σήμερα σε ευρεία σύσκεψη, με θέμα τον συντονισμό των ελέγχων στην αγορά κρέατος εν όψει του Πάσχα για την αποφυγή παράνομων «ελληνοποιήσεων».

Αποφασίστηκε:

- Να συνδράμει η Ελληνική Αστυνομία στην πραγματοποίηση ελέγχων που διεξάγονται από τα Συνοριακά Κέντρα Κτηνιατρικού Ελέγχου και ειδικότερα στον Προμαχώνα και στο Ορμένιο.

Οπως επισημαίνει σε σχετική του επιστολή του ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αλέξανδρος Κοντός προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, οι έλεγχοι θα πρέπει να διεξάγονται σε 24ωρη βάση ώστε να αποφεύγεται η είσοδος στη χώρα ζώντων αμνοεριφίων για πάχυνση, χωρίς έλεγχο από τους Κτηνιάτρους του ΣΥΚΕ. Επίσης ζητείται η εντατικοποίηση των ελέγχων για την αποφυγή σφαγής ζώντων ζώων σε μη νόμιμα σφαγεία.

- Να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι από τον ΕΦΕΤ σε όλα τα σημεία λιανικής πώλησης.

- Η ΕΝΑΕ θα αναλάβει συντονιστικό ρόλο στους εντατικούς ελέγχους που διεξάγονται από τα μικτά κλιμάκια των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

- Θα αποσταλεί εγκύκλιος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας με σαφείς οδηγίες για την τήρηση όλων των κανόνων κατά την σφαγή των ζώντων ζώων, τον τεμαχισμό και την επισήμανση (σφραγίδες).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα