Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2007 10:14
UPD:10:15

Fortius Finance: «Τα αποτελέσματα της Alpha Bank, Frigoglass και Fourlis κινήθηκαν βάσει των συγκλινόντων εκτιμήσεων χωρίς να ενέχουν κάποια ουσιαστική έκπληξη. Ωστόσο, τον καταλύτη της κίνησης του ΧΑ σήμερα θα αποτελέσει η πορεία των ξένων δεικτών, λόγω του Συνδρόμου της Κίνας. Ως πιθανότερο σενάριο για σήμερα προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα αρχικά και την προσπάθεια ανάκαμψής του στη συνέχεια, υπό την προϋπόθεση βέβαια αντίστοιχης κίνησης και των ξένων δεικτών. Από τεχνικής απόψεως η πρώτη ουσιαστική στήριξη για το ΓΔ εντοπίζεται στις 4.440 (κάτω γραμμή του ανοδικού καναλιού που ξεκίνησε τον Ιούνιο) και η επόμενη στις 4.394 μονάδες (απλός κινητός μέσος όρος των 100 ημερών)».

Praxis Securities: «Συνέχεια των πιέσεων αναμένονται κατά την σημερινή συνεδρίαση αφού, όπως διαφαίνεται, οι εξελίξεις στην Κίνα έχουν λάβει την μορφή “ντόμινο” σε όλες τις κεφαλαιαγορές. Παρά το γεγονός ότι η εγχώρια κεφαλαιαγορά βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα 6ετίας θεωρούμε τις πωλήσεις πανικού αδικαιολόγητές και μη ενδεδειγμένες».

Protonbank: «Σήμερα οι αγορές αναμένεται να συνεχίσουν χαμηλότερα, με το ενδιαφέρον των επενδυτών στα στοιχεία για το ΑΕΠ (στις ΗΠΑ). Αναμένουμε η εγχώρια αγορά να ακολουθήσει τη διεθνή τάση».

Aspis Securities: «Μαζικές ρευστοποιήσεις μετοχών σημειώθηκαν χθες σε όλες τις χρηματιστηριακές αγορές καθώς υπήρξαν φόβοι ότι οι αρχές της Κίνας θα λάβουν μέτρα για να ανακόψουν την φρενήρη άνοδο που είχαν σημειώσει οι κινέζικες μετοχές τον τελευταίο χρόνο. Το αρνητικό κλίμα επέτεινε και η δημοσίευση των στοιχείων για τις παραγγελίες των διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ, που ήταν κατώτερες του αναμενόμενου. Οι ανησυχίες για επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της κινέζικης οικονομίας οδήγησαν σε πιέσεις στις τιμές των μετοχών των πρώτων υλών και των πετρελαϊκών εταιριών. Η εγχώρια αγορά ακολούθησε την πορεία των διεθνών χρηματιστηρίων. Το αρνητικό κλίμα τόσο στις διεθνείς όσο και την εγχώρια αγορά θεωρείται πιθανό να διατηρηθεί και σήμερα. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο αν και κατά πόσο θα μειωθεί η διάθεση των επενδυτών για ανάληψη κινδύνου».

Euroxx: «Με σημαντικές απώλειες έκλεισε η Σοφοκλέους κατά την χθεσινή συνεδρίαση υποχωρώντας 4,05%. Οι αρνητικές εξελίξεις στην αγορά της Κίνας “διευκόλυναν” το Χ.Α. να διορθώσει σημαντικά μετά και την συνεχόμενη ανοδική πορεία που καταγράφει το τελευταίο διάστημα. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 710 εκ. € περίπου... Στις διεθνείς αγορές επικράτησαν ανάλογες τάσεις με το σύνολο των κυριότερων χρηματιστηριακών αγορών να υποχωρούν αισθητά. Για τη σημερινή συνεδρίαση η χρονοσειρά τιμών του Χ.Α. εκτιμάται ότι θα κινηθεί στον απόηχο των χθεσινών γεγονότων».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα