HBOS Plc: 20% υψηλότερα κέρδη το 2006 από την εταιρική τραπεζική

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2007 10:23

ΑΥΞΗΣΗ 20% σημείωσαν το 2006 τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης δανείστριας κατόπιν υποθήκης της Βρετανίας, HBOS Plc, αποτέλεσμα των εσόδων από την εταιρική τραπεζική και τις ασφάλειες.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 3,88 δισ. λίρες στερλίνες (7,6 δισ. δολ.) ή 99,5 πένες ανά μετοχή, έναντι 3,23 δισ. λιρών ή 81,3 πένες ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Κατά μέσον όρο 11 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα διαμορφωνόντουσαν στα 3,76 δισ. λίρες στερλίνες.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της τράπεζας, Andy Hornby, επικέντρωσε το ενδιαφέρον στην εταιρική τραπεζική, αυξάνοντας τους λογαριασμούς καταθέσεων και πουλώντας ασφάλειες κατοικιών και αποταμιευτικά προϊόντα για να διαφοροποιηθεί από τον δανεισμό κατόπιν υποθήκης. Η HBOS, η οποία όπως η ανταγωνίστριά της TSB Group Plc, πραγματοποιεί τα περισσότερα κέρδη της στη Βρετανία, θέλει να αποκτήσει μερίδιο αγοράς τουλάχιστον 15% σε κάθε μία από τις παραπάνω δραστηριότητες την επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με τον Hornby.

Τα προ φόρων κέρδη ήταν 5,71 δισ. λίρες στερλίνες, περισσότερα των εκτιμήσεων των 19 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg και εκτιμούσαν ότι αυτά θα ανέλθουν σε 5,46 δισ. λίρες στερλίνες.

Η πώληση του σκέλους χρηματοδότησης αυτοκινήτων της HBOS τον Δεκέμβριο, σημαίνει αύξηση κατά 180 εκατ. λίρες στα προ φόρων κέρδη, είχε ανακοινώσει τότε η εταιρεία.

Η HBOS σχεδιάζει να προχωρήσει στην αγορά ιδίων μετοχών φέτος ύψους 500 εκατ. λιρών, όπως ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο. Το 2006 η τράπεζα αγόρασε ίδιες μετοχές αξίας 982 εκατ. λιρών. Φέτος, οι μετοχές της HBOS σημείωσαν άνοδο 6,7%, έναντι ανόδου 1,9% των μετοχών που απαρτίζουν τονFTSE 350 Banks Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα